logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OPEL 1.4 16V Ecotec – rekomendowane podzespoły do sekwencyjnej instalacji LPG

kamil0610 08 Paź 2009 22:53 3380 7
REKLAMA
  • #1 7106156
    kamil0610
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    panowie jestem zielony w tych tematach a chciałbym założyć gaz sekwencyjny do silnika opla 1.4 16v ecotec. chodzi mi o to jakie pozdespoły zamontować aby instalacja była tania i oczywiście jakościowo jak najlepsza.
  • REKLAMA
  • #2 7106206
    michalziolo1
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Z instalacjami gazowymi jest tak że najpierw inwestycja potem zysk wiec twoje pytanie powinno brzmieć jaka jest dobra instalacja do mojego auta. A jeśli chodzi o twój silnik to stag 300 np. ale ważniejszy od instalacji jest sam montażysta.
  • REKLAMA
  • #3 7108154
    kamil0610
    Poziom 11  
    a jaka listwa i jaki reduktor??
  • REKLAMA
  • #4 7108767
    fisto
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    Do tego nawet reduktor alaska może być (jest trwały) ewentualnie skorpion, listwy magic jet.Stag-4 lub stag 300+dobra regulacja.
  • Pomocny post
    #5 7109154
    michalziolo1
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    reduktor pomimo iż nie lubię tomasetto to alaska jest dobrym wyborem jeśli chodzi o listwy przyznam szczerze montuje valteki i nie mam z nimi ani z klientami problemu (poczytajcie opinie o duocar w googl'u) tylko przed założeniem ich kalibracja bo one mimo iż nowe nie są ustawione a zauważyłem to na v kach jak mi się rozjeżdżały banki ale mimo wszystko chcesz się w pełni cieszyć z gazu a nie masz speca w pobliżu załóż magic'i i zwróć uwagę na montażystę jak za dużo opowiada jak to dobrze będzie chodzić to uciekaj to jest urządzenie uniwersalne a jak coś jest do wszystkiego to jest do du.y Zawsze gdy klient mnie pyta czy ta instalacje się będzie psuła odpowiadam jasno że na to mu mogę dać gwarancję na pewno mu się zepsuje bo ja nie mam takich instalacji co się nie psują ale postaram się by to chodziło bo każde auto przerabia się pierwszy raz.
  • REKLAMA
  • #7 7113193
    fisto
    Poziom 18  
    Ocena: 26
    jak juz bedziesz brał zestaw to ten przedostatni.W ostatnim są apache dobre listwy ale głośne
  • #8 7758149
    kamil0610
    Poziom 11  
    ok dzięki za informacje i pomoc:)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji dotyczącej instalacji LPG sekwencyjnej do silnika Opla 1.4 16V Ecotec podkreślono, że kluczowa jest jakość montażu oraz dobór odpowiednich komponentów. Zalecane są instalacje Stag, np. Stag 300 lub Stag-4, które w połączeniu z reduktorem Alaska (znanym z trwałości) lub ewentualnie Skorpionem zapewniają dobrą jakość. Co do listwy wtryskowej, polecane są Magic Jet lub Valtek, przy czym Valtek wymaga kalibracji przed montażem. Zwrócono uwagę, że uniwersalne urządzenia, takie jak Magic Jet, są dobrym wyborem dla osób bez dostępu do specjalistycznego serwisu. Wskazano również, że zestawy z listwami Apache są dobre, ale mogą być głośne. Ostatecznie ważne jest, aby inwestycja była przemyślana, a montaż wykonany przez doświadczonego specjalistę, co wpływa na trwałość i jakość działania instalacji LPG.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA