W jednym z tematów na tym forum (https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic14068.html) pojawił się problem BIOSu do płyty głównej. Zwykłe programowanie nie pomogło plikiem zassanym ze strony producenta (zarówno w płycie jak i na zewnętrznym programatorze). Dopiero po zaprogramowaniu bina bezpośrednio odczytanego z działającej takiej samej płyty rozwiązało problem. Przebieg całej sprawy można przeczytać zaglądając po link podany wyżej.
Przejde teraz do sedna sprawy. W tamtej dyskusji kolega
mgim zaproponował, aby w dziale usterki wydzielić temat dotyczący tylko samych BIOSów do kompa. Ja również zgadzam się z tym pomysłem. Każdy z nas mógłby tam wrzucić bios odczytany z działającej płyty. Z czasem mogłaby powstać całkiem niezła baza tych działających na 100% BIOSów i w razie problemów możnabyłoby tam sięgnąć.
Wiem, że ostateczne zdanie należy do administratora forum, jednak chciałbym poznać (z ciekawości) opinie zainteresowanych. Dlatego zachęcam do głosowania w ankiecie oraz do dyskusji na ten temat.
Przejde teraz do sedna sprawy. W tamtej dyskusji kolega
Wiem, że ostateczne zdanie należy do administratora forum, jednak chciałbym poznać (z ciekawości) opinie zainteresowanych. Dlatego zachęcam do głosowania w ankiecie oraz do dyskusji na ten temat.