logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

opel astra 1.6 z gazem BRC przełącza z gazu na benzynę.

T.Kolton 11 Paź 2009 19:16 4175 3
REKLAMA
  • #1 7116505
    T.Kolton
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Posiadam opla astrę 1.6 (75 KM wtrysk 1 pkt.) z instalacją BRC mod. BLitz D1V instalacja (chyba) II generacji (bez wtrysków). Problem w tym, że wszystko działało dobrze do momentu odstawienia auta do blacharza. Auto miało wypinany akumulator (było spawane). Teraz zapala dobrze, przełącza na gaz normalnie- jednak w czasie jazdy przłącza na benzynę i po dodaniu gazu znowu na gaz i w koło tak samo. Proszę o poradę w czym problem i co z tym robić? Czy to poważna usterka, czy np. skończy się na programowaniu komputera. Czy ten komputer mógł się rozprogramować po odłączeniu akumulatora? czy może coś urwali? czy też uszkodzili go w inny sposób?
  • REKLAMA
  • #2 7116891
    marcin.z
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    na początek sprawdził bym zasilanie przy akumulatorze.Może coś nie dokręcili.Sprawdź też czy na brązowym przewodzie masz zasilanie po stacyjce i czy sygnał obrotów{szary} jest podłączony do cewki .Sterownika blitz się nie programuje więc jeżeli masz wszystkie sygnały to prawdopodobnie padł sterownik
  • REKLAMA
  • #3 7116955
    dariusz105
    Poziom 26  
    Ocena: 69
    prawdopodobnie zanika sygnał obrotów lub zasilanie.
  • #4 7128836
    T.Kolton
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Ku mojemu zadowoleniu problem ustąpił. Rzeczywiście sprawdziłem kontakty i przewody jednak nic mnie nie zaniepokoiło. Przemyłem i wyczyściłem silnik krokowy. Po tych zabiegach silnik zaczął pracować normalnie. W sumie to nie wiem, czy poprawiłem gdzieś kontakt czy też przyczyną był silnik krokowy. Robiłem to jednocześnie(kompleksowo). Ciekaw jestem opinii czy ten silnik mógł być przyczyną. Bardzo Wam dziękuję za pomoc i czas poświęcony dla mnie.
REKLAMA