logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ricoh Aficio 350 - brak odpowiedzi sieciowej po remoncie urządzenia

mcciuciek 13 Paź 2009 21:55 1385 5
REKLAMA
  • #1 7125326
    mcciuciek
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Witam
    Mam u klienta taką maszynkę, niedawno robiliśmy jej remont (bęben, listwa, DV itp.) Okazuje sie że maszyna przestała drukować po sieci, nawet jeśli puszczamy ping na adres kopiarki to nieodpowiada, czy spotkał się ktoś z awarią kart sieciowych w tym urządzeniu??
  • REKLAMA
  • #2 7125452
    bartmw
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    Witam
    Nigdy nie miałem problemów z kartą.
    Rozumiem że wszystko sprawdzone w kopiarce tzn. ustawienia IP, strona testowa się drukuje, a na karcie swiecą się kontrolki po podłączeniu kabla sieciowego.
    Jak nie
    Proponuje wyjąć kartę sieciową i podłączyć ponownie.
    Jak nie zadziała to reset karty powinna być tam zworka na karcie i wpisać ustawienia sieciowe ponownie.
  • REKLAMA
  • #3 7125499
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 833
    Czy maszyna ma zainstalowany HDD w kontrolerzena płycie ? Miałem taki przypadek że się wieszała. Po zdemontowaniu dysku było o.k. Sprawdź czy po LPT drukuje. Weż w razie czego laptopa i skrosowaną sieciówkę i sprawdź.

C.
  • REKLAMA
  • #4 7125524
    mcciuciek
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Oczywiście wszystkie podstawy sprawdziłeme, kartę wyjmowałem i wkładałem ponownie - ale bardzo mnie ciekawi ta zworka do resetowania bo o tym nie wiedziałem muszę pojechać do klienta i zobaczyć to jeszcze raz ewentualnie odłącze dyk.
  • REKLAMA
  • #5 7128444
    tygellin
    Poziom 22  
    Ocena: 7
    zdarzało się ,że poleciały karty sieciowe. Sprawdż po LPcie czy w ogóle drukuje, bo może coś zwaliłeś w samym kontrolerze.
  • #6 7130157
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    W komputerze , we właściwosciach drukarki powinien być ustawiony port : 10001 - sprawdź to , bez tego nie drukuje po sieci .
REKLAMA