W 307 z 2002r 2.0hdi 110km zatrzasnęły się 3 drzwi i ani z pilota ani ze środka nie da się ich otworzyć jak klikam na kluczyk migają kierunkowskazy i słychać jakieś przekaźniki ale ani nie otwiera ani nie zamyka zamków
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamon117 napisał:Możesz podłączyć napięcie na kabel który idzie do drzwi do siłownika, ale musi być ten kabel odłączony od sterownika. Nie wiem czy będzie łatwo znaleźć który to jest kabel, jeżeli nie masz dojścia do siłownika w drzwiach i czy są tylko 2 przewody, czy więcej.
georgesgr napisał:Myslisz calkiem niezle, ale w tym przypadku nie jest to takie proste.
Jesli podanie napiecia na zlaczke BSI nic nie daje (nie odzywaja sie nawet otwarte drzwi kierowcy?), to byc moze, ze ktores z tych "zlaczy ekwipotencjalnych" ma kiepski styk i trzeba bedzie sie do nich dostac.
georgesgr napisał:Sprawdzone multimetrem niby wszędzie jest przejście.
Na poczatek trzeba by "przedzwonic" polaczenia od BSI do zamka otwartych drzwi kierowcy. Da to pojecie o stanie polaczen w wiazce.
egon151 napisał:Między pin 3 i 5 wiązki która idzie z zamka kierowcy podać napięcie różnej polaryzacji??
georgesgr napisał:Myslisz calkiem niezle, ale w tym przypadku nie jest to takie proste.
Jesli podanie napiecia na zlaczke BSI nic nie daje (nie odzywaja sie nawet otwarte drzwi kierowcy?), to byc moze, ze ktores z tych "zlaczy ekwipotencjalnych" ma kiepski styk i trzeba bedzie sie do nich dostac.
A nie można by zewrzeć w innym miejscu tych przewodów?
georgesgr napisał:Sprawdzone multimetrem niby wszędzie jest przejście.
Na poczatek trzeba by "przedzwonic" polaczenia od BSI do zamka otwartych drzwi kierowcy. Da to pojecie o stanie polaczen w wiazce.
georgesgr napisał:Odizolowałem przewód taką cienką linkę a może był za cienki ten przewód i nie mógł odpowiedni prąd płynąć.Sprawdze to dokładnie.Wszystko na spokojnie sprawdze pozdrawiam
Jesli mozesz, sprawdz jeszcze, czy BSI podaje napiecie na te przewody przy probie zamykania/otwierania. Nie jest to latwe. Trzeba otworzyc zlaczke.
Zamek drzwi kierowcy tez nie reaguje na podane na zlaczke BSI napiecie? Dziwne, ze wszystkie "siedza". Jesli jest przejscie , to chociez ten sprawdzony musi zareagowac. Jestes pewny, ze podajac napiecie na zlaczke miales dobry styk ? Koncowki sa bardzo cienkie.