logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować układ loudness z potencjometrem 100k bez odczepu?

micho a 20 Cze 2004 20:16 2698 4
REKLAMA
  • #1 702260
    micho a
    Poziom 35  
    Ocena: 138
    potrzebuje coś takiego bo zbudowałem już raz z książki m.feszczuka i nie da sie tak ściszyć żeby nic nie było słychać :( zawsze słychać cicho muzyke potencjometr to 100k jak znajde jak to było zrobione bo rozebrałem to podeśle schemat najlepiej gdyby ktoś zamieścił swój sprawdzony :)

PS do moderatorów nie wiem czy we właściwym miejscu zamieściłem temat ale wydaje mi sie że on jest najbardziej związany z audio jeśli nie to sory
  • REKLAMA
  • #2 702278
    Wojtek.zse
    Poziom 31  
    Ocena: 52
    micho a mozesz podesłac schemat tego co Ty zrobiłes??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 702356
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 496
    po co Ci ten kontur? nie lepiej op-amp jak już co? Czyżbyś miał podbijać magnetofon albo adapter? ten układ mógbyć sygnowany dla układów o niskim sygnale wejściowym przy CD różnica może nie być słyszalna dla człowieka.

Nie pisz tematów z wyprzedzeniem, najpierw zrób potem gadaj.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 702911
    micho a
    Poziom 35  
    Ocena: 138
    dobra dzięki wojtek1985 podeśle ci schemat dziś do wieczora bo niemam skanera i bede musiał narysować w paincie :( a teraz niemam tyle czasu :arrow: tremolo chodzi mi o to że już przyzwyczaiłem sie do kontura zawsze słucham nawet z cd z włączonym loudness bo lubie jak jest więcej basu niż wysokich jak miałem jeden wzmak bez kontura to wydawało mi sie zę przy cichym słuchaniu ten wzmacniacz nie ma basu po prostu taki mam gust
REKLAMA