logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego kaloryfery na parterze są zimne mimo odpowietrzenia?

qwasek1234 17 Paź 2009 16:16 3434 2
REKLAMA
  • #1 7139953
    qwasek1234
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem z blaszanymi kaloryferami. Otóż gdy włączam ogrzewanie tylko kaloryfery na piętrze są gorące zaś na parterze zimne jak diabli. Jestem zielona w tych sprawach i potrzebuje porady fachowca. Grzejniki zostały odpowietrzone, nagrzały sie podczas odpowietrzania lecz po wyłączeniu pieca i powtórnym włączeniu zrobiły sie zimne i przestały grzac. Dwa kaloryfery, które nie grzeją znajdują sie w salonie, zaś kolejny w kuchni. Rurka doprowadzająca wode do pierwszego kaloryfera jest gorąca zaś kaloryfer zimny ( rurka odprowadzająca wode do drugiego zimna jak i rurka doprowadzająca wode ale za to rurka odprowadzająca wode z drugiego kaloryfera jest juz ciepła ;/ ale kaloryfer nr 3 w kuchni zimny. Podczas odpowietrzania wszystkie 3 były ciepłe zaś teraz znów nie grzeja. Co moze byc nie tak? dziekuje serdecznie za wszystkie podpowiedzi i prosze o zrozumienie ;) pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7140140
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 7140198
    qwasek1234
    Poziom 2  
    te mieszkanie jest wynajmowane i nie mam pojęcia czy działało normalnie. Własciciel odpowietrzał grzejniki i w tym czasie sie one nagrzały. Po tym stwierdził ze wszystko powinno być ok ale oczywiście nie jest. Nie ma zadnej pompy gdyż woda jest nagrzewana przez piec olejowy, który znajduję sie w innym pomieszczeniu, taka przybudówka przy domu. Zawory regulacyjne? Czy tym mogę nazwac to co się znajduje na rurkach przy samym kaloryferze?
    Załączam link gdzie ktoś dodał bardzo podobne zdjęcie
    http://forum.purepc.pl/Osla-laczka-f7/Pomozcie-Odpowietrzyc-Kaloryfer-t225572.html&p=2502407
REKLAMA