logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Clio II 1.2 8V '99 - montaż wspomagania elektrycznego, kompatybilność

cyborg126 18 Paź 2009 21:30 13564 4
REKLAMA
  • #1 7145719
    cyborg126
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie

Posiadam samochód renault clio II, 99 r., 1,2 8V. Mój samochód niestety nie posiada wspomagania. Chciałbym to zmienić. Wiem, że hydrauliczne da sie bez problemu zamontować. Natomiast interesuje mnie bardziej kwestia wspomagania elektrycznego, który był montowany w tym modelu w późniejszych latach.
    Po pierwsze czy będzie to pasować pod względem mechanicznym czyli otwory na śruby, długość kolumny, no i ten silnik elektryczny, który wydaje mi się dosyć duży patrząc na miejsce pod deską rozdzielczą.
    Po drugie część elektryczna. Wiem, że takie wspomaganie pobiera dosyć dużo energii więc pytanie czy alternator to uciągnie. Na zdjęciu poniżej jest zdjęcie takiego wspomagania razem ze sterownikiem. Ze sterownika wychodzi cała wiązka kabli ( oznaczone czerwonym kółkiem). Pytanie brzmi gdzie te przewody trafiają ? Wydaje mi się, że przewody te powinny być zakończone jakąś wtyczką bo taką chyba widziałem na innych zdjęciach. Ale skoro jest wtyczka to musi być jakieś gniazdko, w które ta wtyczka wchodzi. No i kolejne pytanie się pojawia czy u mnie w samochodzie jest miejsce żeby podłączyć tą wtyczkę?
    Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi na moje pytania od osób, które mają o tym pojęcie. Będę bardzo wdzięczny.
    Renault Clio II 1.2 8V '99 - montaż wspomagania elektrycznego, kompatybilność
  • REKLAMA
  • #2 7145820
    romoo
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 1377
    Wieć masz wspomaganie.
    Można je łatwo podłaczyć - poszukaj schematu żeby puszki D.A.X. nie spalić od razu.Chwila a czy to nie jest od Twingo?
    Jaka końcówka nazwy puszki sterownika?

Renault Clio II 1.2 8V '99 - montaż wspomagania elektrycznego, kompatybilnośćRenault Clio II 1.2 8V '99 - montaż wspomagania elektrycznego, kompatybilność
  • REKLAMA
  • #3 7146144
    cyborg126
    Poziom 11  
    Wspomagania jeszcze nie mam. Nie kupowałem na razie do puki się nie upewnię czy da się to zamontować. Zdjęcie jest z aukcji na allegro.
    Czyli rozumiem, że mechanicznie wszystko będzie pasować i zmieści się w miejscu starej kolumny ?

Poniżej zamieszczam zdjęcia samej puszki sterownika i inne zdjęcie całego zestawu.

Naprawdę będę wdzięczny za pomocne rady bo bardzo mi na tym zależy. Mimo, że nie jestem wątłej budowy to manewry na parkingu to po prostu koszmar.

Renault Clio II 1.2 8V '99 - montaż wspomagania elektrycznego, kompatybilnośćRenault Clio II 1.2 8V '99 - montaż wspomagania elektrycznego, kompatybilność
  • REKLAMA
  • #4 7151659
    cyborg126
    Poziom 11  
    Czy jest tu ktos na tym forum kto potrafi mi odpowiedzieć na pytania zawarte w pierwszym poście? albo przynajmniej na większość ? Bo narazie to kiepsko widze.
  • #5 7151695
    romoo
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 1377
    Pisz do tych co montują wspomagania za 800zł są na allegro i możesz ich zapytać.
    (numer 777042632)
REKLAMA