logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus K50ab i Win7 - niedziałająca funkcja ATI Powerxpress

Pitaquo 23 Paź 2009 22:38 2664 3
REKLAMA
  • #1 7167367
    Pitaquo
    Poziom 13  
    Witam,
    mam asusa k50ab i nie działa mi funkcja ati powerxpress mająca przełączać karty w zależności od tego czy mam stałe źródło prądu(hd 4570) czy jadę z baterii(hd 3200), kiedyś czytałem że ati miało wydać sterowniki, ale jak na razie nie potrafię nic znaleźć, a seven już przecież od wczoraj w sprzedaży. W dodatku wykrywa mi zamiast ati mobility radeon hd 4500(zamiast hd 4570). Za wszelką pomoc i informacje będę bardzo wdzięczny ;)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7195585
    massa
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    no niestety, wg tego co pisze na stronce miały działać nowe sterowniki, a u mnie po instalacji wersji 9.9 ze stronki ati dalej nie śmiga. Wykrywa tylko tą grafikę hd3200 (zintegrowaną) a w menedżerze urządzeń radeon hd4570 jest z pytajnikiem a jak sprawdza się wersję sterownika to jest poprawna. Ma ktoś jakieś rozwiązanie do tego problemu ??
  • #4 7196800
    massa
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    problem rozwiązany. Wielu ludzi pisze że ta zintegrowana grafika wcale nie pobiera mniej energii niż ta dedykowana hd4570. więc można po prostu w biosie zmienić grafikę z "atixpress" na dgpu i teraz po prostu cały czas będziemy używać nowej grafiki a teraz pozostaje tylko w power 4 gear hybrid ustawić w jakim trybie jakie jest obciążenie procka i all musi działać.
REKLAMA