logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

bmw 316 po wymienie uszczelki pod głowicą nierówno chodzi

haker20041 03 Lis 2009 01:52 5779 5
REKLAMA
  • #1 7208690
    haker20041
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Witam.
    Mam dość nietypowy problem ponieważ przeszukałem całą sieć i nic nie znalazłem.
    Tydzień temu wymieniałem uszczelkę pod głowica w BMW E36 316 Compact 94r silnik M43 na łańcuszku rozrządu. Powodem była kompresja w układzie chłodzenia. Zleciłem to do zakładu gdzie wszystko zostało wymienione:
    -uszczelka kolektora ssącego
    -uszczelka kolektora wydechowego
    -uszczelka pod pokrywę zaworów
    -uszczelka pod głowicę
    -2Xkruciec od wody
    -nowy olej
    -komplet szpilek
    -rzekomo splanowanie i sprawdzeni głowicy(nie byłem przy tym także nie jestem pewien jak dokładnie to zrobiono)
    3 dni temu odebrałem samochód z serwisu i od początku nierówno pracuje na wolnych tak jakby n 3,5 garach, silnikiem rzuca, od 2tys obrotów jego praca jest już płynna ale ręką idzie wyczuć na silniku nierówną pracę. Wróciłem do zakładu i samochód został znów rozebbrany i sprawdzone wszystko ale nic nie mogą znaleść. Cały osprzęt elektryczny został podobno sprawdzony i jest sprawny.

Mi się wydaje że mogli coś namieszać przy głowicy bo było ok, może coś z rozrządem, a może źle złożyli głowicę, za każdą odpowiedz z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 7208781
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 7208814
    Michczar
    Poziom 21  
    Ocena: 41
    Takie objawy mogą być jak nie odpowietrzysz układu chłodzenia,lub przestawisz rozrząd o jeden ząbek.
  • REKLAMA
  • #4 7209592
    haker20041
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    układ chłodzenia odpowietrzony na 100 %,oni zrobili to raz a ja dla pewności poprawiłem, więc pozostaje tylko rozrząd?

Jadę dzisiaj do nich i zobaczę co wymyślą. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 7211861
    Piotr520
    Poziom 24  
    Ocena: 243
    Sprawdz dokładnie połączenie od przepływomierza do mocowania kolektora i wszystkie wężyki od podciśnienia(i czy dokładnie dokręcili kolektor ssący)bo objawy wskazują że silnik może łapać lewego powietrza.A swoją drogą to nie może ci rzucać na 5 garnku bo są tylko 4.
  • #6 7212458
    lowlander
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Piotr520 napisał:
    ...A swoją drogą to nie może ci rzucać na 5 garnku bo są tylko 4.

Koledze raczej chodziło o trzy i pół garnka :D Pozdrawiam
REKLAMA