logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat i projekt PCB 4-wejściowego selektora audio na układzie CD4052 – gdzie znaleźć?

karol12b 04 Lis 2009 17:04 1797 3
  • #1 7215201
    karol12b
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Od dłuższego czasu poszukuję wzoru płytki do selektora wejść na owym układzie . Najbardziej interesował by mnie 4 wejściowy. Przeszukałem już chyba całe google i nic nie mogę znaleźć .
  • #2 7215688
    cirrostrato
    Poziom 38  
    Ocena: 950
    To piaskownica to nie będę się przy maluchach wyrażał ale mam pytanie: czy do każdego układziątka, nawet na JEDNYM układzie scalonym, potrzeba ZAWSZE płytki drukowanej, to można nawet na pająka złożyć nie mówiąc już o kawałeczku płytki uniwersalnej. No chyba, że nie czytasz schematów ideowych (ale jaki to w końcu schemat) i potrzebujesz płytki z dodatkowym opisem bezpośrednio na PCB, złącza we/wy można zamocować bezpośrednio do obudowy urządzenia, bez PCB.
  • #3 7215724
    Cersunited
    Poziom 16  
    Ocena: 146
    O ile pamiętam to potrzebne do tego układu jest zasilanie symetryczne. I wzmacniacz operacyjny na wyjściu też mile widziany jeżeli będzie za duża amplituda sygnału i będzie trzeba przed multiplekserem obniżać . Bez przesady układ jest prosty i płytkę zaprojektuj sam!!! trochę własnej inicjatywy! tak niczego się nie nauczysz. Pozdrawiam
  • #4 7229139
    cichy50
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    wtrącę i ja swoje 5 groszy:
    ja prosty 2-wu wejściowy selektror wejść zrobiłem na zwykłym isostacie także na trzec isostatach bez najmniejszego problemu zrobisz 4-ro wejściowy selektor wejść, oczywiście na wejściach 2 kanały
REKLAMA