logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

D-Link DL-624 Wszystkie diody sie świecą oprócz WLAN fimware

loader1993 05 Lis 2009 21:49 2825 4
REKLAMA
  • #1 7220971
    loader1993
    Poziom 12  
    Witam!
    Zacznę od początku , od kumpla dostałem DL-624 Xtreme , kumpel nie miał do niego zasilacza podpioł się pod wyście z komputera 5v na początku działało , lecz puźniej gdy mu sie odłączyły kable to niechcący podpioł odwrotnie ... więc ja go wiziełem i go reanimowałem w taki sposób że z elemętu F1 do D2 zrobiłem zworkę i AP ożył ale mam z nim problem . też podpianam się pod zasilacz komputerowy , świecą sie wszystkie lampki oprócz wlan , więc z przciskiem restet podaje mu napięcie to pali się lampka PWR a lampka status mryga więc podłączam LAN zapala się lampka odpowiedniego portu ale wyskakuje mi "ograniczenie łączności,lub jego brak" więc ręcznie wpisuje IP
    Adres IP : 192.168.1.1
    Maska Podsieci : 255.255.255.0
    Bramka Domyślna : 192.168.0.1
    Serwer DNS : 192.168.0.1

mam połączenie z routerem gdy w przeglądarkę wpisuje 192.168.0.1
    wyskakuje mi że błąd z softem pisze żeby wybrać softa kiedy wybiore klikam przycisk send kiedy go kliknę to lampka status nie mryga tylko sie świeci i trace połączenie z ap tzn. komputer normalnie widzi połączenie sieciowe ale już nie pinguje go niewiem jak rozwiązać ten problem
  • REKLAMA
  • #2 7222654
    sunlux
    Poziom 20  
    Ocena: 120
    To chyba raczej router D-Link DI-624...

Wygląda na poważne uszkodzenie , z pewnością nie uruchamia się prawidłowo.
    Wygląda identycznie jak przy źle wgranym firmware lub niepoprawnej wersji - nie działa m.im. serwer DHCP - stąd komunikat o ograniczeniu łączności.
    Podejrzewam, że reset z tyłu (10 sekund) nic nie pomoże.

Sugeruje przede wszystkim na przyszłość zaopatrzyć się w dedykowany zasilacz - +5V, min. 1-1,5A - taki kosztuje około 15-20zł a oryginalne przegrzewają się po 2 latach pracy (troche juz ich naprawiłem). Jak mierzyłem na DI-624+ pobór był maksymalny na poziomie 0,83A

Spróbuj odratować soft (są szanse jeśli to nie elektronika) - na serwerach ftp d-linka (ftp.dlink.de, ftp.dlink.ru) być może jest jakieś narzędzie uruchamiane jako osobny program ze scalonym w sobie firmware - nim można odratować taki router (jak w przypadku DSL-504)
    Zwróć uwage na wersję H/W !!!
  • REKLAMA
  • #3 7222908
    loader1993
    Poziom 12  
    Udało mi sie wgrać softa zmieniłem ip na 192.168.0.100 , podziałał z 5minut i znów wyskakuje że błąd z softem znowu ten problem ze sie wiesza
  • REKLAMA
  • #5 7235600
    loader1993
    Poziom 12  
    nic nie pomoga ... blokuje się jak kliknę send ... ma ktos jakieś pomysły może źle że zrobiłem tą zworkę

Dodano po 43 [minuty]:

gdy próbuje wgrać fimware lampak status mryga kiedy klikne send to zapala się , ale jak chwilkę poczekam to zacznie szybko mrygać i zgaśnie i niewiem co dalej mam robić .

Dodano po 1 [godziny] 46 [minuty]:

jak narazie działa pozbyłem się elemntu D2 i router odrazu odrzył ... zobaczymy co będzie się działo dalej ... narazie zamykam temat
REKLAMA