logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

zwykly prosty telewizor kineskopowy 21 calowy, brak obrazu

monkov 06 Lis 2009 17:38 4850 8
REKLAMA
  • #1 7223791
    monkov
    Poziom 9  
    Witam, posiadam telewizor kineskopowy, niestety nie jestem w stanie określić marki oraz modelu. Prolem polega na tym ze polozylem telewizor na froncie tzn. na ekranie w celu podlaczenia eurozlacza, a do tej pory wszystko dzialalo sprawnie i tak jak powinno,.. a po odwroceniu telewozora nie ma obrazu, ciagle slysze dzwiek,.. niestety obrazu nie ma. Od czasu do czasu pojawiaja sie jakies migawki. Wydaje mi sie ze po prostu cos sie odlaczylo i ze bede mogl naprawic to we wlasnym zakresie. Bardzo Prosze o podpowiedz.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7223862
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 7223901
    pożeracz kartofli
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Zastanawiam się co trzeba mieć w głowie by wpaść na pomysł odwracania telewizora na kineskop w celu wsunięcia wtyczki euro do gniazda.
  • REKLAMA
  • #4 7223918
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 7223974
    pożeracz kartofli
    Poziom 26  
    Oczywiście że nie powinno, o ile przy stawianiu telewizora do normalnej jego pozycji nie wstrząsnął nim porządnie.
    Ja tam nie wiem, ale może wystarczy teraz tylko docisnąć to erozłącze?? Sam pewnie na to nie wpadnie.
  • #6 7224015
    monkov
    Poziom 9  
    pożeracz kartofli napisał:
    Oczywiście że nie powinno, o ile przy stawianiu telewizora do normalnej jego pozycji nie wstrząsnął nim porządnie.
    Ja tam nie wiem, ale może wystarczy teraz tylko docisnąć to erozłącze?? Sam pewnie na to nie wpadnie.

docisniecie wtyczki Euro raczej nie ma wplywu na obraz z anteny, co ? :) ale genialny pomysl, musze to zapamietac , naprawde , wielkie dzieki

Pkt.15. Proszę poprawić pisownię!
  • #7 7224039
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 7224696
    pożeracz kartofli
    Poziom 26  
    Możliwe też że obluzowała się piąta klepka, komuś, że ten temat tu jeszcze jest.
  • #9 7224748
    radsat
    Moderator
    Ocena: 209
    Pkt.8.1.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz telewizora kineskopowego 21-calowego zgłasza brak obrazu po odwróceniu urządzenia ekranem do dołu podczas podłączania eurozłącza, mimo że dźwięk działa prawidłowo, a obraz pojawia się jedynie sporadycznie w formie migawkowej. Możliwe przyczyny to zimne luty lub poluzowanie elementów mechanicznych i elektrycznych, takich jak płytka na szyjce kineskopu, która mogła się wysunąć lub obluzować. Zaleca się delikatne dociśnięcie płytki na szyjce kineskopu przy wyłączonym telewizorze, zwracając uwagę na delikatność szyjki kineskopu. Odwracanie telewizora nie powinno samo w sobie powodować uszkodzeń, o ile nie doszło do silnych wstrząsów. Dociskanie eurozłącza raczej nie wpływa na obraz z anteny. W dyskusji pojawiły się również sugestie dotyczące możliwego poluzowania podstawki kineskopu lub innych elementów konstrukcyjnych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA