Tutaj kolega chce zrobić to samo lecz w innym modelu.
Pomimo,że to inny model o sposób jest ten sam.
Podłączyć się pod CD IN L i CD IN R w ukl.cyfrowym odpowiedzialnym za bass,treble,itd.
Jak masz schemat to niczego nie szukasz, tylko patrzysz gdzie się podłączyć.
No ale kolega ma uszkodzony odtwarzacz cd i mu nie zależy na nim. Ja mam sprawny i chciałbym aby i płyty cd mi odtwarzało.
A co by się działo jak bym się włączył w ten układ???? Wg mojego myślenia to jeśli by w napędzie nie było płyty to odtwarzało by mi sygnał line in. Działało by to tak jak myśle????
Faktycznie tu jest lipa,bo jak nie ma płyty to Ci w ogole nie przelaczy na CD;/ myślisz dobrze.. możesz jeszcze poszukać na forum jak wpiąć się w zakres AM. Było to wałkowane.
✨ Dyskusja dotyczy możliwości podłączenia odtwarzacza MP3 do radia samochodowego PIONIER DEH-435R. Proponowany sposób to podłączenie sygnału audio do wejść CD IN L i CD IN R w układzie cyfrowym radia, który odpowiada za przetwarzanie dźwięku (bass, treble). Jednak problemem jest to, że radio nie przełącza się na tryb CD, jeśli w napędzie nie ma płyty, co uniemożliwia bezpośrednie wykorzystanie wejścia CD IN jako liniowego. Alternatywnie rozważano podłączenie przez zakres AM lub zastosowanie własnoręcznie wykonanego transmitera FM, który pozwoliłby na bezprzewodowe przesłanie sygnału z odtwarzacza MP3 do radia. W dyskusji pojawiły się sugestie poszukiwania schematów i gotowych rozwiązań na forach oraz w serwisach aukcyjnych, jednak autor preferuje samodzielne wykonanie transmitera FM. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.