logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć odtwarzacz MP3 do radia PIONIER DEH-435R?

daworz 09 Lis 2009 13:36 1798 7
REKLAMA
  • #1 7236059
    daworz
    Poziom 13  
    Ocena: 32
    Witam. Posiadam radio PIONIER DEH-435R i chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość w jakiś sposób podłączyć do niego np. odtwarzacz mp3 :?:
  • REKLAMA
  • #2 7236499
    rzeziu
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1475912.html

Tutaj kolega chce zrobić to samo lecz w innym modelu.
    Pomimo,że to inny model o sposób jest ten sam.
    Podłączyć się pod CD IN L i CD IN R w ukl.cyfrowym odpowiedzialnym za bass,treble,itd.

Jak masz schemat to niczego nie szukasz, tylko patrzysz gdzie się podłączyć.
  • REKLAMA
  • #3 7236545
    daworz
    Poziom 13  
    No ale kolega ma uszkodzony odtwarzacz cd i mu nie zależy na nim. Ja mam sprawny i chciałbym aby i płyty cd mi odtwarzało.

A co by się działo jak bym się włączył w ten układ???? Wg mojego myślenia to jeśli by w napędzie nie było płyty to odtwarzało by mi sygnał line in. Działało by to tak jak myśle????
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 7236822
    daworz
    Poziom 13  
    Dobry pomysł "rzeziu" tylko jak to zrobić???? a jak by np zrobił jakiś mały transmiter fm. Ma ktoś jakiś schemat????
  • #7 7237131
    daworz
    Poziom 13  
    no szukałem i jest tego multum. Ale chciałbym sobie sam coś takiego zrobić;)
  • #8 7240281
    daworz
    Poziom 13  
    ma ktoś może jakiś łatwy do wykonania schemacik na transmiter fm :?:

Moderowany przez damiancz:

Ozdobnik reg. pkt 11.2 został usunięty

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości podłączenia odtwarzacza MP3 do radia samochodowego PIONIER DEH-435R. Proponowany sposób to podłączenie sygnału audio do wejść CD IN L i CD IN R w układzie cyfrowym radia, który odpowiada za przetwarzanie dźwięku (bass, treble). Jednak problemem jest to, że radio nie przełącza się na tryb CD, jeśli w napędzie nie ma płyty, co uniemożliwia bezpośrednie wykorzystanie wejścia CD IN jako liniowego. Alternatywnie rozważano podłączenie przez zakres AM lub zastosowanie własnoręcznie wykonanego transmitera FM, który pozwoliłby na bezprzewodowe przesłanie sygnału z odtwarzacza MP3 do radia. W dyskusji pojawiły się sugestie poszukiwania schematów i gotowych rozwiązań na forach oraz w serwisach aukcyjnych, jednak autor preferuje samodzielne wykonanie transmitera FM.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA