logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć płytkę z męskim RS-232 do męskiego konwertera USB-RS?

wesol 09 Lis 2009 17:44 3580 1
REKLAMA
  • #1 7237086
    wesol
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Witam,
    chciałem podłączyć płytkę uruchomieniową, na której znajdowało się złącze rs męskie do komputera, jestem zmuszony do użycia konwertera usb-rs, który posiada również złącze męskie.
    Wydawało mi się że najprostszym rozwiązaniem będzie wymiana złącza na płytce na źeńskie tak abym mógł bezpośrednio podłączyć konwerter. Jednak teraz się zastanawiam czy jest to dobrze zrobione, czy nie powinienem płytkę z konwerterem połączyć kablem, ale też nie wiem czy 1:1 czy cross.

Dzięki z góry za rozstrzygnięcie moich wątpliwości
  • REKLAMA
  • #2 7237268
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 629
    Witam,
    wesol napisał:
    Witam,
    chciałem podłączyć płytkę uruchomieniową, na której znajdowało się złącze rs męskie do komputera, jestem zmuszony do użycia konwertera usb-rs, który posiada również złącze męskie.
    Wydawało mi się że najprostszym rozwiązaniem będzie wymiana złącza na płytce na źeńskie tak abym mógł bezpośrednio podłączyć konwerter. Jednak teraz się zastanawiam czy jest to dobrze zrobione, czy nie powinienem płytkę z konwerterem połączyć kablem, ale też nie wiem czy 1:1 czy cross.

Dzięki z góry za rozstrzygnięcie moich wątpliwości
    skoro masz po obu stronach złącza męskie - Male - to są urządzenia typu DTE - Data Terminal Equipment - to należy użyć 7-mio + 1 żyłowego (ekran) przewodu zakończonego złączami żeńskimi - Female - o połączeniach jak niżej:
    Jak podłączyć płytkę z męskim RS-232 do męskiego konwertera USB-RS?
    czyli połączyć te urządzenia DTE poprzez Null-Modem, zobacz też TU.

Pozdrawiam
REKLAMA