logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie włączają mi się niektóre strony w przeglądarce Firefox

dziobak2 11 Lis 2009 13:38 3789 9
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 7245101
    booh
    Poziom 10  
    A w innych przeglądarkach wczytują się te strony?
    Łączysz się przez proxy? Jeżeli tak to wyłącz proxy i wtedy spróbuj.
  • #3 7246130
    mela 1864
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Od 29 października mam identyczny problem. Nie jesteśmy pierwsi. Taka sama historia przytrafiła się lukasz-owi101188 (https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1193750.html Ja walczę z panami z TP S.A od ponad tygodnia. Wczoraj przyjęli kolejne zgłoszenie, a dziś dostałem sms-a, że awaria usunięta. Oczywiście nic się nie zmieniło. Nie otwierają się strony np. www.nasza-klasa.pl,www.grono.net, www.tp.pl,www.mikrosoft.com Wywaliłem LB a kupiłem modem z ruterem D-link. Historia jest identyczna na każdym z trzech komputerów połączonych w sieć. Podłączałem również inne laptopy pożyczane od kolegów. Na każdym taka sama reakcja. Jutro piszę skargę. Jeśli nic nie zrobią wniosę o rozwiązanie umowy z winy dostawcy sygnału.Ciekaw jestem czy wtedy ktoś przyjdzie do mnie sprawdzić co się naprawdę dzieje.
  • REKLAMA
  • #4 7246999
    m1ckey
    Poziom 12  
    dziobak2
    Na 99% złapałeś robaka internetowego. Miałem identyczną sytuacje kilka miesięcy temu, nie chodziły strony żadnych antywirusów oraz strona microsoftu. Pomogło wielokrotne skanowanie i naprawianie programami przeciwko spyware, malware itp.
  • #5 7247228
    mela 1864
    Poziom 10  
    Wina w 100 procentach leży po stronie TP S.A. Właśnie wróciłem od kolegi, który również korzysta z neostrady. Mój komputer podłączony do jego linii działa bez zastrzeżeń.Więc to nie wirusy jak sugerowali mi geniusze z tepsy, ani inne proxy są przyczyną nieotwierania się niektórych stron. Mają jakiś bajzel na swoich łączach. Tylko ciekaw jestem, kiedy ktoś raczy przyjść do mnie i przekonać się o tym.
  • REKLAMA
  • #6 7247265
    entermen
    Poziom 32  
    Ocena: 133
    Czasem podobne objawy są przy błędnych ustawieniach serwerów DNS.
  • REKLAMA
  • #7 7252895
    dziobak2
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Problem rozwiązał się sam. Od 5h wszystko działa. Ale nadal nie wiem co było przyczyną, ja nie zmieniałem żadnych ustawień Przeskanowałem komp antywirusem, ale nic nie wykrył. Ale puki działa to się cieszmy :D
  • #8 7252907
    Smok Eustachy
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    1. Aktualizacja oprogramowania Liveboxa.
    2. Użycie proxy.
  • #9 7253111
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1497
    Ja zauważyłem, że łącząc się przez LB bez wpisanych adresów DNS w systemie, to czekam około 10 sekund na rozpoczęcie ładowania strony, ta jak by LB miał jakieś problemy z przekierowaniem zapytania. Jeśli w systemie są wpisane DNS ( IP dalej idzie z DHCP) to jest ok.
    Kiedyś było dobrze zanim nie pojawił się pomarańczowy soft w LB.
  • #10 7260523
    mela 1864
    Poziom 10  
    Operator wziął się do roboty. TP S.A. usunęła awarię i tyle. Mój problem się również skończył. Myślę, że u mnie poskutkowała pisemna skarga.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy zgłaszają problemy z otwieraniem niektórych stron w przeglądarce Firefox, takich jak strony Avast i Microsoft. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym problemy z dostawcą internetu TP S.A., błędne ustawienia serwerów DNS oraz możliwość zainfekowania komputera złośliwym oprogramowaniem. Niektórzy użytkownicy zauważyli, że problem ustąpił samoczynnie, a inni rozwiązali go poprzez aktualizację oprogramowania Liveboxa lub zmianę ustawień DNS. W końcu, po interwencji operatora, awaria została usunięta.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA