logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośniki Creative T6060 problem z podgłaśnianiem.

MysticTroloq 12 Lis 2009 16:37 4647 3
REKLAMA
  • #1 7250550
    MysticTroloq
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Nie mam pojęcia jak określić ten problem więc trudno jest go znaleźć. Do głośników mam dołączony pilot na kabel, taki malutki jak pewnie każdy kto posiada głośniki tej firmy. Służy on do zwiększania głośności czy też zmiany poziomu basów. Problem w tym że podczas zmiany głośności dźwięk zmienia się nie poprawnie. Czasami jak zmieniam na 4lv głośno jest jakby bym na 8lv (w 10 stopniowej skali) czasem jest cicho jak na 2lv. Gdy dotykam pokrętło naciskając z góry czy z dołu dźwięk daje rade wyregulować do odpowiedniego poziomu lecz jest to strasznie uciążliwe. System ma już kilka latek więc pewnie sypie się ze starości, na darmową naprawę nie mam co liczyć gdyż jak to bywa zakończył się okres gwarancyjny. Dlatego zwracam się do Was mądrzy ludzie z prośbą o pomoc. jak to naprawić?

Głośniki Creative T6060 problem z podgłaśnianiem.
  • REKLAMA
  • #2 7250627
    Ósterka
    Poziom 14  
    Ocena: 36
    Powinno wystarczyć rozkręcenie pilocika i psiknięcie potencjometru (tego kółeczka do regulacji) środkiem do potencjometrów np.: kontakt PR.
    Jeśli to nie pomoże to w grę wchodzi wymiana tegoż potencjometru.
    Powodzenia ;)
  • REKLAMA
  • #3 7250702
    MysticTroloq
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    O to świetnie się składa i tak miałem kupić jakiś płyn do mixera :spoko:. Sprawdzę i napiszę czy pomogło.
  • #4 7363070
    jareks91
    Poziom 21  
    Ocena: 58
    Wlasnie mialem taki sam problem rozkrecilem pilocika probowalem polutowac zimne luty i teraz wogole nie startuje, nie pali sie zielona dioda, brak jest jakiegokolwiek napiecia. Czy ktos sie orientuje jakie napiecia powinny wchodzic do tego pilocika ma ktos jakis schemat ? ratujcie :(
REKLAMA