logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośniki tykają i trzeszczą po instalacji Skype, karta CMI8738 PCI

Xavenir 14 Lis 2009 13:40 1640 4
REKLAMA
  • #1 7258832
    Xavenir
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    A mianowicie dzisiaj rano postanowiłem zainstalować skype. Jednak po instalacji straciłem głos. Dotychczasowe głośniki i słuchawki działały, a teraz nic. Usunąłem więc sterowniki i zainstalowałem nowe http://www.cmedia.com.tw/ " CMI8738 driver for Windows XP/2000 " PCI . Po zainstalowaniu sterowników i pogrzebaniu przy kablach. Moje głośniki zaczęły tykać i w momencie poruszania myszy trzeszczeć, buczeć. Podejrzewam, że to wina głośników, ale nie jestem pewien. Na dodatek wszystko ładnie działało do czasu instalacji Skype.

Prosiłbym o pomoc, ponieważ dzisiaj zakupiłem sobie nowe Call Of Duty i klapa nie pogram :/
  • REKLAMA
  • #2 7258945
    Ilidan15
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    odinstaluj skype. odinstaluj sterowniki. zainstaluj skype zainstaluj sterowniki. Ja miałem podobnie. Skype uwalił mi stery.
    jak nie działa sprawdz głosniki podłaczone pod mp3 czy działaja
  • REKLAMA
  • #3 7259267
    Xavenir
    Poziom 12  
    A więc odinstalowanie nie działa.
    A to " sprawdz głosniki podłaczone pod mp3 czy działaja " nie wiem jak sprawdzić, ponieważ kłopotów z kartą dźwiękową nie miałem.

Dodano po 1 [godziny] 40 [minuty]:

Okej kłopot rozwiązany lecz chyba tylko do połowy. Mianowicie to chyba nie na ten dział ale napisze. Gdy odpalam dowolną grę z zainstalowanych, uruchamia się lecz po wejściu w menu zawiesza się po ok. 3 sekundach. Jeżeli ktoś zna sposób na to, co może to powodować to proszę o odpowiedz.
  • REKLAMA
  • #4 7268591
    Ilidan15
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    Antywir + MHDD + mem test. Sprawdz czy sie coś podczas tych zwisów nie dzieje z temperaturami .
  • #5 7280197
    Xavenir
    Poziom 12  
    Dobra nieaktualne załączyłem kilka razy grę i powyrzucało BSOD z cmstudia.sys i teraz chodzi dobrze.
REKLAMA