logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zasilacz 250W w starym PC 600MHz - problem z ponownym uruchomieniem po wyłączeniu

michal255555 15 Lis 2009 18:44 1537 4
REKLAMA
  • #1 7264990
    michal255555
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Mam pytanie mam komputer stary 600mhz zasilacz 250w działa oki ledz nie chce sie włączyć ponownie po wyłączeniu komputera jeśli nie odepnę kabla zasilającego na chwile... wyłączenie i włączenie listwy zasilającej nie daje tego efektu

proszę bardzo o podpowiedz
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7265003
    pipałosia
    Poziom 28  
    Ocena: 179
    Sprawdź czy masz dobrze podpięte przewody .
  • REKLAMA
  • #3 7265024
    michal255555
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    ale jakie kable wszytko sprawdząłem czysciłem komputer... odłącze podłącze kabel działa wyłącze i włącze listwe przyciskiem komp nie reaguje na włączenie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 7265107
    Adrian_GTC
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Sprawdź, czy bateryjka podtrzymująca ustawienia BIOSu jest ok. U mnie takie cuda się działy jak bateria się rozładowała. Komputer musiał być cały czas podpięty do prądu. Dodatkowo możesz sprawdzić ustawienia opcji w BIOSie "Restore on AC Power Loss". To akurat miałem w drugim kompie. Gdy opcja była ustawiona albo na "Power Off" albo "Last State" to komputer w kółko się uruchamiał i wyłączał co 2 sekundy po tym, jak wcześniej wyłączyło go się z prądu i po dłuższym czasie znów włączyło. Ustawienie na "Power On" zlikwidowało problem.
  • #5 7274713
    gumix1
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Dlaczego nie zrobisz prostego testu i nie podepniesz na chwilkę inny zasilacz?
    Twój zasilacz miał już prawo się "wypalić" i odmawia posłuszeństwa.
    Druga mozliwość to problem z płytą główną np. wylane kondensatory także ze starości:)
    Zacznij od zasilacza, tak najprościej. pozdrawiam
REKLAMA