logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[N95] Nokia N95 8GB - uszkodzenie płyty głównej, brak obrazu po wymianie taśmy LCD

_k0w4L_ 16 Lis 2009 14:14 2679 1
REKLAMA
  • #1 7268112
    _k0w4L_
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam!
    dostałem Nokię N95 8gb, która miała mieć uszkodzoną taśmę wyświetlacza, ale gdy podłączyłem do sprawnej taśmy i lcd okazało się że telefon dalej nie działa.. Oto zdjęcia co jest wyświetlane:
    [N95] Nokia N95 8GB - uszkodzenie płyty głównej, brak obrazu po wymianie taśmy LCD

Czyli uszkodzenie jest gdzieś na płycie głównej, bo sprawdzane było z działającą nokią n95 8gb..
    Poza wyświetlaniem telefon zachowuje się jak sprawny, słychać dźwięki itp.
    Czy telefon da się zrobić? (samemu, czy w serwisie) w czym może tkwić problem? No i przede wszystkim czy jest to opłacalne??
    Mogę podejrzewać, że telefon był po zalaniu (ślady rdzy na wewnętrznej stronie obudowy, pod baterią)
    Pozdrawiam!
    Adam.
  • REKLAMA
  • #2 7268386
    lolus54
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    Witam, najprawdopodobniej uszkodzone filtry od wyświetlacza lub złącze na płycie głównej. Jest to do zrobienia w większości serwisów koszt od 50 zł w góre.
REKLAMA