logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Ibiza 1.3 1994 - Nierówna praca silnika na biegu jałowym, co sprawdzić?

seat ibiza 22 Lis 2009 12:46 4247 2
REKLAMA
  • #1 7293570
    seat ibiza
    Poziom 1  
    Witam . mam nastepujacy problem z moja ibiza. a mianowicie nier/ówna praca silnika na wolnych obrotach. sprawa jest dosc dziwna poniewaz chyba wszystko juz bylo robione zeby poprawic stan ale nic nie skutkoje.przy niskich obrotach s/łychac tak jakby nie poli/ł na wszystkie gary, jest tak samo zarowno na gazie jak i na bezynie.chodxzi mi tu o obroty na biegu ja/łowym. auto trzesie sie a z nim ca/ła karoseria i ten klekot ktory prze wyzszych obrotach ustepuje. auto na wycszych obrotach chodzi normalnie i nie klekocze. pali ma/ło, oleju tez nie bierze.pali na dotyk. wymienia/łem juz kable swiece by/ł ustawiany zaplon,wymienilona sada,remat glowicy z./wymiana paska i oleju, aparatu zap/łonowego,podlaczany pod komputer i tez nic,uszczelniany kolektor ssacy i wtrysk zmieniana przepustnica i silniczek krokowy,filtr powietrza, to chyba wszystko jak czegos nie zapomnia/łem.prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 7293590
    mischa
    Poziom 23  
    Ocena: 200
    A sprawdzałeś stopień sprężania w cylindrach ? Jak nie to sprawdź i wszystko jasne.
  • #3 7752835
    maxxx1984
    Poziom 1  
    Pod wtryskiem jest jeszcze guma z czterema szpilkami z gwintem na niej spoczywa cały wtrysk jeżeli jest nie szczelna do staje się tam powietrze miałem te same objawy wymieniłem gumę i gra ok. 40 zł

Dodano po 37 [minuty]:

to ta guma
    Załączniki:
    • Seat Ibiza 1.3 1994 - Nierówna praca silnika na biegu jałowym, co sprawdzić? GUMA1.JPG (62.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA