logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Ibiza szarpie, trzęsie, wypadanie zapłonu...

rafal90 03 Lut 2012 20:11 10314 4
REKLAMA
  • #1 10490779
    rafal90
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam,
    mam problem z Ibizą 1.4 ABD 95r, na wolnych obrotach silnik się trzęsie i czasami zgaśnie, po dodawanie gazu delikatnie czuć, jak by zapłony wypadały, w czasie jazdy na niższych obrotach szarpie, na wyższych nie czuć szarpania i w miarę jedzie. Błędów brak, Rozrząd ustawiony dobrze, świece i przewody nowe, aparat zapłonowy podmieniony inny, TPS także inny, Cewka zapłonowa jest nowa, ale jakaś tańsza (pewnie China), stara miała pękniętą obudowę. Czujnik temperatury nowy. Podejrzewam, że ta nowa cewka ma winę. Co jeszcze sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #2 10501972
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4220
    Ciśnienia na cylinadrach.
  • REKLAMA
  • #3 10502231
    Saper 18
    Poziom 18  
    Ocena: 186
    Co prawda błędów niema ale sprawdź czujnik połażenia wału. Do chińskiej cewki niema zaufania
  • REKLAMA
  • #4 10596738
    rafal90
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Problem rozwiązany: "urwana Masa przy karoserii"
  • #5 18902071
    Mateusz110490
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam mam problem z wypadaniem zapłonu na cylindzrze 3 i 4 cewki wymienione swiece kable iskra nie przeskakuje wtrysk jeden lal wymieniony ma 1 cylindzrze bo i tam miałem wypadanie po wymianie wtrysku został problem 3i 4 dodam że mam gaz w aucie nie mam pojęcia co może być przyczyną mechanik sprawdzal go wszystkie parametry dobre także siłą w was możecie mi coś doradzić gdzie te uziemieniecmasy jest dokładnie w golfie 5 1.4 benzyna

Dodano po 6 [minuty]:

Dodam ze mam wypadanie zaplonu losowe rozumiem że wypadanie zaplonu z cylindra jeśli jest losowe to zmienia wypadanie na cylindze itd.ostatnio też zmienił mechanik wtrysk na 1 cylindzrze bo lal na nowy teraz już mi na 1 nie wypada i autko nie kłóci czy ja mogę sam wtryskiwaczy przelozyc z 1 na 3 cylindze i sprawdzić czy będzie dalej wypadanie zaplonu czy trzeba jakiś specjalnych komputerów by ustawić wtryskiwacz doradzić bo jestem zielony po czesci
REKLAMA