Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie zmywarki boscha SGV57T23EU a mianowicie: po załączeniu programu np krótkie mycie w temperaturze 45 stopni zmywarka rozpoczyna mycie, czyli nabiera wodę. Po napełnieniu słychać, jak chodzą "śmigła" -plusk wody, grzeją grzałki. Potem spuszcza wodę i znowu pracuje prawidłowo. Przy następnym spuszczeniu wody słychać, jak pompa pracuje na sucho, jakby się zawiesiła (po około 20-25 min.po rozpoczęciu programu) i nic się nie dzieje. Dopiero nalanie około 1 litra wody bezpośrednio do środka zmywarki powoduje, że zaczyna kontynuować proces mycia, który dobiega do końca.
Według wskazówek jakie znalazłem na forum płaszcz wodny odkamieniłem, hydrostat wyczyściłem, przewód z hydrostatem przedmuchałem.
Proszę o poradę co może być przyczyną tego problemu, bo juz brakuje mi pomysłów.
Według wskazówek jakie znalazłem na forum płaszcz wodny odkamieniłem, hydrostat wyczyściłem, przewód z hydrostatem przedmuchałem.
Proszę o poradę co może być przyczyną tego problemu, bo juz brakuje mi pomysłów.
to jest wąż który podłącza się w miejsce oznaczone literą D. Czy do prawidłowego przeczyszczenia należy go zdemontować (ja tylko sprawdziłem czy jest przelot dmuchnąłem w niego)