logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Microsoft Wireless Optical Mouse 2.0 - zasięg ograniczony do 50 cm, co robić?

jarewa 22 Lis 2009 21:58 1675 3
REKLAMA
  • #1 7296462
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 527
    Tak ak w temacie myszka to Microsoft Wireless Optical Mouse 2.0. Działa mi tylko do odległosci 50cm po wyże tej odległości od odbiornika zaczyna nie precycyjnie przesówać skasze itp. Kiedyś nie było tych problemów baterie wymieniłem nic nie dało program do obsługi tej myszki pokazuje dobry zasięg. Nie wiem co zrobić i jak sprawdzić ogólnie to rozbierałem i na oko wszystkie luty w porządku. Jakieś porady?

Podejrzewam już że morze cos mi ją zakłuca:(
  • REKLAMA
  • #2 7296592
    piorun0
    Poziom 20  
    Ocena: 64
    Czy używasz także klawiatury bezprzewodowej ,jeżeli tak to muszą te dwa podzespoły pracować na innych kanałach,ewntualnie może zakłócać zasięg inne blisko położone urządzenie,u mnie była to komórka ,jak ją odłożyłem dalej zasięg się sporo zwiększył
  • REKLAMA
  • #3 7296674
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 527
    Nie używam klawiatury bezprzewodowej a telefony są bardzo daleko (2m)
  • #4 7297006
    sim26
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Czy możesz ją rozkręcić? Jeśli upadła kilka razy a za wzorzec częstotliwości działa tam rezonator ceramiczny (dosyć często kosteczka pomarańczowa), to może pomóc wymiana podzespołu za 1 zł. Jak zamieścisz jej ostre i wyraźne zdjęcie (tzn wnętrza) to może da się coś wykombinować. Czasami pomaga inne wygięcie drucika, który jest anteną ale czasami antena to tylko kawałek płytki drukowanej.
    Pozdrawiam.
REKLAMA