logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Junkers WRDP 11 2B vs 2G - który mniej awaryjny i koszt wymiany?

jaaca40 25 Lis 2009 07:10 17174 4
REKLAMA
  • #1 7305642
    jaaca40
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam,chcę wymienić piecyk gazowy w łazience.Znajomi podpowiedzieli mi że Junkers WRDP 11 jest w miarę nie awaryjny.Ale mam problem z wyborem,czy wybrać WRDP 11 2B odpalanie z bateryjki czy WRDB 11 2G odpalany z wykorzystaniem hydrogeneratora(który mniej awaryjny?).Czy może ktoś podać koszt wymiany takiego piecyka bo wiem że wiąże się to z zakupem jakiś dodatkowych części do podłączenia wody i gazu.Proszę o opinie.
  • REKLAMA
  • #2 7306660
    systemgaz
    Poziom 23  
    Ocena: 177
    W celu porównania urządzeń warto odwiedzić stronę internetową producenta www.junkers.pl Ceny montażu dostępne po wykonaniu telefonu do instalatorów z listy Junkers lub osób posiadających aktualne uprawnienia gazowe i elektryczne. W marketach niczego nie doradzają, tam chodzi tylko o sprzedaż.
  • REKLAMA
  • #3 7308243
    serwisant73
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1257
    Osobiście radzę zapłon bateryjny.Mniej problemów.
  • REKLAMA
  • #4 7309324
    mirrzo

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2608
    Jeżeli chodzi o problemy, to nie ma ich żaden.
    Pozostaje tylko wybór przez klienta.
    A montaż rzeczywiście powierz Instalatorowi Autoryzowanemu, bo same uprawnienia gazowe nie wystarczą. Instalator posiada pewne umiejętności i wiedzę, których nie ma "pan Kazio co się zna i ma uprawnienia", ponieważ termy już nie podlegają uruchomieniu przez serwis i tu jest ta wiedza niezbędna.
    Konto firmowe:
    EURO-DOM
    Krótka, Elbląg, 82-300
  • #5 7310561
    jaaca40
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Dziękuję za porady,i właśnie zakupiłem taki Junkers oczywiście z zapłonem bateryjnym.Nawet sprzedawca odradzał z turbiną,więc wasza pomoc bardzo mi się przydała.A do montażu oczywiście będzie wezwany fachowiec z uprawnieniami.Pozdrawiam
REKLAMA