logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zwiększyć liczbę dzwonków w Panasonic Panafax UF-260?

wladek83 01 Lip 2004 21:25 1904 6
REKLAMA
  • #1 721669
    wladek83
    Poziom 32  
    Ocena: 104
    Witam.
    Panasonic UF-260 włącza się po dwóch dzwonkach . Trochę to za mało , jak przeprogramować ich liczbę na wyższą ? Instrukcja nic o tym nie mówi .

Pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • #2 722975
    Bogdan99
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Czesc
    Nie znam tego modelu, bo u mnie w firmie mam panafaxy 305 ale chyba najprosciej kazac mu wydrukowac
    liste ustawien / print out - system raport/ i sprawdzic ktory parametr odpowiada za liczbe dzwonkow, a nastepnie odpowiednio to ustawic.
    pozdrowienia
  • REKLAMA
  • #3 723914
    wladek83
    Poziom 32  
    Dzięki za podpowiedź , ale z tego korzystałem w pierwszej kolejności . Z poziomu dostępnego menu konfiguracyjnego tego faksa nie ma takiej opcji jak zmiana ilości odbieranych dzwonków . Myślę , że jest na to jakiś chwyt nie opisany ani instrukcji ani dostępny bezpośrednio z panela .

Czekam na dalszą pomoc . Pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • #4 724024
    Bogdan99
    Poziom 15  
    czesc
    Zle ocenilem sytuacje, za co przepraszam , ale u mnie w firmie mam
    faksy KXF 90, 130, 230, Panafaksy 303, 305 i KX-FL 503. 513 i kazdy z nich mozna zmusic do "zeznan"! Sprobuje jeszcze kogos podpytac, ale to dopiero w poniedzialek. Pozdrowienia
  • #5 727174
    Bogdan99
    Poziom 15  
    Czesc
    niestety wiekszosc znajomych na urlopach, a ci co dostepni twierdza, ze jak nie ma na liscie programow, to nie ma i juz! Gdybym cos jeszcze
    poslyszal dam znac
    Pozdrowienia
  • REKLAMA
  • #6 727755
    wladek83
    Poziom 32  
    Dziękuję za dobre chęci .
  • #7 3973306
    Slabuk
    Poziom 11  
    Co prawda temat jest dość stary jak na odpowiedź, ale może ktoś skorzysta.
    Porada dotyczy dzwonków również w modelach UF-270 i 280M, w innych nie sprawdzałem.

Po kolei:
    przycisk
    - FUNCTION
    - 7
    - 4 razy TEL. DIAL.
    - * 01
    - Start
    - 091 - jest to parametr odpowiedzialny za ilość dzwonków
    - 01 - ustawiana ilość dzwonków po których załączy się fax
    wyjście - 2 razy STOP

Jest to jeden z tzw. parametrów głębokich faxu.
    Dane te nie są ogólnie dostępne.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem zmiany liczby dzwonków potrzebnych do automatycznego odbioru faksu w modelu Panasonic Panafax UF-260, który domyślnie odbiera po dwóch dzwonkach. Standardowa instrukcja nie zawiera informacji o możliwości modyfikacji tego parametru. Propozycje obejmowały wydrukowanie listy ustawień systemowych w celu identyfikacji odpowiedniego parametru, jednak w menu konfiguracyjnym modelu UF-260 nie ma opcji zmiany liczby dzwonków. Wskazano, że jest to parametr głęboki, niedostępny bezpośrednio z panelu. Ostatecznie podano procedurę programowania dla modeli UF-260, UF-270 i UF-280M: w trybie funkcji należy wybrać sekwencję klawiszy FUNCTION, 7, cztery razy TEL. DIAL, *01, Start, następnie parametr 091, gdzie można ustawić liczbę dzwonków (np. 01 oznacza dwa dzwonki). Zmiana ta wymaga dostępu do ukrytych ustawień serwisowych faksu.
REKLAMA