logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakłócenia w kablówce przy ciemnych obrazach - jak je zniwelować?

sq4hsv 26 Lis 2009 09:34 2508 4
REKLAMA
  • #1 7310194
    sq4hsv
    Poziom 12  
    Witam!

Mam pytanie odnośnie dziwnych zakłóceń w kablu. Niby wszystko jest dobrze, bo poziom sygnału jest dobry, sprawdzałem, czy nigdzie na wtykch nie brakuje połaczeń, wstawiałem separator, a jednak ciągle zakłócenia się utrzymują. Sam obraz jest w porzątku, zakłócenia są widoczne dopiero przy ciemnych, jednolitych obrazach. Mają postać cienkich niteczek w tle. Co to może być i czym to zniwelować? Efekt ten jest na niektórych programach niezauważalny, na innych miej, a na jeszcze innych bardziej. W załączniku przedstawiam screena z karty TV, nie jest może najwyższej jakości, ale mam nadzieję, że uzupełni on opis zakłóceń.

Zakłócenia w kablówce przy ciemnych obrazach - jak je zniwelować?

Pozdrawiam!
    Mateusz
  • REKLAMA
  • #2 7310300
    irekr
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1234
    Gdzie mieszkasz..?
    Kablówka nie wprowadziła do sieci przekazów cyfrowych?
  • REKLAMA
  • #3 7310321
    pipałosia
    Poziom 28  
    Ocena: 179
    U mnie jest podobnie i nie na wszystich kanałach ,goście od kablówki twierdzą że to nie ich wina i może i fakt bo u sąsiada tego nie zauważam mocno to nie przeszkadza ale występuja takie kreseczki .
  • REKLAMA
  • #4 7310364
    irekr
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1234
    ...wystarczy jeden uszkodzony zasilacz w telewizorze przyłączonym do kablówki i pół osiedla ma przechlapane...
    Spece od kablówek zawsze twierdzą ze to nie ich wina, a pojęcie szczelności sieci jest im zupelnie obce...
  • #5 7310491
    sq4hsv
    Poziom 12  
    No właśnie, sąsiad mówi że u niego odbiór jest znakomity. A jak taki siejący odbiornik zlokalizować? Może uziemić jeszcze ekran u siebie? Niestety to mała kablówka i cyfrowego sygnału jeszcze nie ma...
REKLAMA