logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV LCD PANASONIC TX-32LE8 zalany sensor w TV- Pilot

jasiot01 27 Lis 2009 08:57 2286 3
REKLAMA
  • #1 7314170
    jasiot01
    Poziom 2  
    Witam szanownych kolegów, mam problem. Mój syn napsikał płynu do mycia szyb w sensor (w diodę która komunikuje się pilotem) problem polega na tym że już świeci tylko na pomarańczowo (nawet nie czerwono, lub zielono) i nie działa pilot - TV normalnie pracuje co trzeba z tym zrobić i czy kosztowna będzie naprawa? Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 7315317
    radsat
    Moderator
    Ocena: 209
    jasiot01 napisał:
    TV normalnie pracuje co trzeba z tym zrobić i czy kosztowna będzie naprawa? Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Trzeba zawieść do serwisu, porozmawiać jak człowiek z człowiekiem o kosztach naprawy, i ewentualnie dogadać się.
  • REKLAMA
  • #3 7316393
    jasiot01
    Poziom 2  
    Ale TV jest już po gwarancji, dzisiaj z ciekawości zadzwoniłem do serwisu Panasonica, i mi powiedziano że pewnie zwarcie i trzeba wymienić procesor koszt ok. 850 zł, znam się trochę na elektronice, może ktoś podpowie co zobaczyć lub pomoże etc.
  • #4 7317106
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    A innych serwisów w okolicy nie ma? Po co do tego serwis Panasonica? Oni z chęcią przyjadą nawet. I podmienią pół telewizora. Bo ich praca polega na wymianie modułów. Ale będzie działał.

Skoro zna się kolega trochę na elektronice to nie przyszło koledze do głowy aby jak najszybciej TV rozebrać i oczyścić co synek narozrabiał?
    Teraz też można spróbować przecież.
REKLAMA