logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Protel 99SE] Protel 99SE - autorouter nie trasuje po inicjalizacji, brak logów

antyBrygadaW 28 Lis 2009 14:30 1672 6
REKLAMA
  • #1 7319157
    antyBrygadaW
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Narysowałem sobie schemat zawierający 1000 scalaków (no prawie ;) ), później rozmieściłem je na płytce, odpalam autorouter z protela (99SE) i nic... wypisuje, że coś tam inicjalizuje, a po inicjalizacji cisza, przestaje działać i nic oczywiście nie trasuje... czy Ktoś może mnie poratować cenną radą? nie widzę nigdzie opcji zapisywania logów z autoroutera może one by coś pomogły?
  • REKLAMA
  • #2 7320382
    mklos1
    Poziom 25  
    Ocena: 121
    Czy masz zainstalowane wszystkie service pack'i? Czy autorouter tak samo zachowuje się na projektach z przykładów? No poza tym to 1000 scalaków. Może musi trochę pomyśleć...
  • REKLAMA
  • #3 7321904
    _Robak_
    Poziom 33  
    Ocena: 29
    Kolega ma pirata ;) ? Z tego co kojarze to nic specjalnego z tym sie nie da zrobic, poza sciagnieciem altium designera :P A jesli kolega nie ma pirata to pomoc techniczna na pewno pomoze ;)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 7322095
    Tomasz.W
    Poziom 35  
    Ocena: 161
    antyBrygadaW napisał:
    .....Narysowałem sobie schemat zawierający 1000 scalaków (no prawie ;) ), później rozmieściłem je na płytce, odpalam autorouter z protela (99SE) i nic...
    A wygenerowałeś coś takiego jak "Netlist" ? Bez tego router raczej nie pójdzie.
  • #6 7328070
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 7365768
    antyBrygadaW
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    nie wiem narysowałem płytę od nowa i poszło... a swoją drogą to autoruter jest bardzo wrażliwy na podkręcanie - jak miałem podkręconwgo procka to mimo iż wszystko działało stabilnie, autorouter sypał dziwnymi błędami podczas pracy - taka ciekawostka...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z autorouterem w Protel 99SE, który nie trasuje po inicjalizacji projektu zawierającego około 1000 scalaków. Odpowiedzi sugerują sprawdzenie zainstalowanych service packów, generowanie netlisty oraz możliwość, że problem może wynikać z używania nielegalnej wersji oprogramowania. Użytkownik zauważył, że autorouter jest wrażliwy na podkręcanie procesora, co może wpływać na jego działanie. Po narysowaniu płytki od nowa problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA