logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę zainstalować Easyshare Kodaka pod win98SE

zodiak318 02 Lip 2004 22:25 1350 6
REKLAMA
  • #1 723473
    zodiak318
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    Nie mogę zainstalować Easyshare pod Win 98SE. Ani z załączonej do aparatu płyty ani ze strony kodaka. Przy instalacji wyśowtla że nie może zaistalować i że błąd 14x20x0x. Niby to oznacza brak zainatalowanego MsiA.exe. Ściągnąłem to sobie z Microsoftu ale nic to nie daje (aplikacja MsiA się nie instaluje bo "ta usługa jest już zainstalowana". Sprawdzałem na dwóch kompach z W98SE i to samo. Nie wiem o co chodzi :( . Może ktoś miał ten sam problem ?
  • REKLAMA
  • #2 725787
    Zbynia
    Poziom 31  
    Ocena: 51
    nie to nie to....
    na plycie nie ma sterownikow
    na stronie rowniez
    musisz sobie sciagnac pakiet i go zainstalowac - oczywiscie i tak nie wykryje aparatu....
    musisz znalezc plik .inf w tym zainstalowanym pakiecie albo w instalce z opisem aparatu....
    podlaczyc aparat pod usb i jak go wykryje to jako sterownik podac ten inf (jesli nie bedzie chcial zalapac to musisz recznie zmienic w urzadzeniu kompozytowym usb)
    dojdzie ci w zakladce moj komputer pamiec wymienna tegoz wlasnie aparatu(dysk)
    mialem ten problem z 98 i xp i tylko w ten sposob udalo mi sie go zainstalowac......
  • REKLAMA
  • #3 725802
    zodiak318
    Poziom 34  
    Już sobie jakoś poradziłem. Ściągnąłem skaś z netu stery do aparatu i działa :). Faktycznie pojawia sie w mój komputer ikonka z pamięcią (jak dodatkowy dysk) i mogę sobie ściągać fotki :). A ten easyshare i tak nie konieczny, jest tyle fajnych programów jak by co :). Ważne że jest komunikacja. A tak na boku to Kodak trochę fuszerę odwala z tą płytą "instalacyjną" do aparatu, ktoś zupełnie "ciemny" nie ma szans pobawić się aparatem jak ma W98SE a powinno byś tak EASY jak w nazwie a jest ....
  • #4 726005
    Zbynia
    Poziom 31  
    Ocena: 51
    dokladnie - ja na tej plycie procz instrukcji w pdfie nie mialem kompletnie nic.......
  • REKLAMA
  • #5 736822
    m.bielecka
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Witam,
    Mozesz udostępnić ten sterownik do Kodaka? Mam DX4530.
  • #6 737065
    zodiak318
    Poziom 34  
    Do DX4530 jest sterownik ale chwilowo nie można go ściągnąć. Jak już będzie taka możliwość (nigdy nie było problemów z tą stroną) to mam to na uwadze.
  • REKLAMA
  • #7 737172
    m.bielecka
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Dziękuje za odpowiedz.
    Jaka to www.?Sam sie potrudzę.
    A przy okazji ten programik razem kupowany z aparatem to zupełne dno.
    Juz inni na elektrodzie kilka jego wad przedyskutowali.

Podsumowanie tematu

✨ Problem z instalacją oprogramowania Easyshare Kodaka pod systemem Windows 98SE wynika z braku odpowiednich sterowników na dołączonej płycie oraz stronie producenta. Podczas instalacji pojawia się błąd 14x20x0x, wskazujący na brak zainstalowanego pliku MsiA.exe, którego instalacja z Microsoftu nie rozwiązuje problemu. Rozwiązaniem jest ręczne pobranie i instalacja pakietu sterowników, a następnie podłączenie aparatu pod USB i wskazanie odpowiedniego pliku .inf jako sterownika urządzenia. Po poprawnej instalacji aparat jest wykrywany jako pamięć wymienna w "Mój komputer", co umożliwia transfer zdjęć bez konieczności używania programu Easyshare. Sterowniki dla modelu Kodak DX4530 są dostępne, lecz czasowo niedostępne do pobrania. Program Easyshare jest oceniany jako niewygodny i niekonieczny do podstawowej komunikacji z aparatem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA