logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon PowerShot A80 na Windows 98SE - problem z instalacją oprogramowania

arko100 19 Sty 2006 21:39 1047 5
REKLAMA
  • #1 2197445
    arko100
    Admin grupy RTV
    Ocena: 421
    Witam, sprzęt jak w temacie, system operacyjny win98se z nakładką.
    Ze strony producenta: http://software.canon-europe.com/cameras/digital_cameras/powershot_a8010006.asp
    ściągnąłem pozycje:1, 14, 39
    Uruchamiając pozycję 14 (PR20CUPD) aplikacja uruchamia się na chwilkę i... tyle - znika. :cry:
    Przy instalacji pozycji 39 (k5907enx) pojawia mi się komunikat jak w załączniku. :cry:
    Wcześniej po zainstalowaniu pozycji 1 (twain62) zgrywałem zdjęcia przez Adobe Acrobat. Teraz wyświetla mi komunikat, że aparat (kamera) jest nie podłączone, "najpierw podepnij sprzęt".
    Dodam, że aparat nie jest mój, znajomy ma XP i w tym systemie (jak wiadomo) nie ma problemu z tego typu urządzeniami. Znajomy gdzieś zgubił płyty z oprogramowaniem i sterownikami :cry: niestety. Mój komp niestety jest za cienki do XP.
    Jeżeli coś da, mogę dołączyć skan Hijack.
    Za wszelkie podpowiedzi z góy dziękuję.
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Canon PowerShot A80 na Windows 98SE - problem z instalacją oprogramowania błąd canon2.jpg (25.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2197786
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    Pozycje 14 i 39 to uaktualnienia i wymagają zainstalowanych wcześniejszych wersji. Poszukaj są może gdzieś pełne wersje programów PhotoRecord (poz 14) i ZoomBrowser EX (39).

Rozumiem, że sterownik Twain (1) zainstalowałeś ?

Nie da się odczytać tych zdjęć spod jakiegoś programu graficznego (choćby Paint->Ze skanera lub aparatu ...) ?
  • REKLAMA
  • #3 2197956
    arko100
    Admin grupy RTV
    paweliw napisał:
    Nie da się odczytać tych zdjęć spod jakiegoś programu graficznego (choćby Paint->Ze skanera lub aparatu ...) ?

Próbowałem: paint, mgi photosuite (dostałem pełną wersję do skanera), acd see, teraz też i acrobat nie widzi sprzętu.
    Tak jak pisałem:
    "Wcześniej po zainstalowaniu pozycji 1 (twain62) zgrywałem zdjęcia przez Adobe Acrobat."
    Jednak ściąganie i obróbka na jpg długo trwała i chciałem sobie przyspieszyć :| .
    Na Acd see i adobe acrobat mam ten sam komunikat o nie podpiętym sprzęcie. Sterowniki (twain..) przeinstalowałem i... nic :| . Nie wiem czego się czepić. Dziwi mnie, że po przeinstalowaniu sterowników Adobe nie widzi sprzętu, skoro wcześniej widział :| .
    Dzięki za zainteresowanie.
    Pozdr
  • REKLAMA
  • #4 2198005
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    W menadżerze urządzeń nie ma konfliktów, kabel do aparatu jest ok, sterowniki do płyty głownej zainstalowane ?
  • REKLAMA
  • #5 2198042
    arko100
    Admin grupy RTV
    paweliw napisał:
    W menadżerze urządzeń nie ma konfliktów, kabel do aparatu jest ok, sterowniki do płyty głownej zainstalowane ?

Menadżer ok, sterowniki zainstalowane, jutro (tj już dziś) sprawdzę kabel na XP.
    Dzięki
    Pozdr
REKLAMA