logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cyfra+ dekoder HD - jak naprawić przerywanie obrazu podczas oglądania?

host21 30 Lis 2009 12:52 6862 11
REKLAMA
  • #1 7327133
    host21
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Tutaj znajduję się link, z tym co się pojawia podczas odbioru sygnału, na dekoderze HD sprzedawanym wraz z pakietem cyfra +

http://www.youtube.com/watch?v=MWI6d4D9y-g

Obraz idzie i się przycina na chwile. Dopiero muszę wejść do menu i tak jak na filmie przejść przez opcje i obraz wraca do normalnego odtwarzania. Po jakimś czasie znowu pojawia się ten sam problem....

Co robić? Proszę o pomoc....
  • REKLAMA
  • #2 7327143
    35mario1
    Poziom 26  
    Ocena: 87
    Najlepiej udać się do dystrybutora i wymienić sprzęt (zrobią to od ręki) . Nie wygląda to na problem z anteną.
  • #3 7330657
    host21
    Poziom 10  
    No właśnie jest problem bo dekoder używany.... Szukam rozwiązania bez oddawania go do serwisu.... :)
  • REKLAMA
  • #4 7330772
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 228
    host21 napisał:
    No właśnie jest problem bo dekoder używany.... Szukam rozwiązania bez oddawania go do serwisu.... :)

A co ma do tego że używany?
    Jeżeli jest w użyczeniu to taki obowiązek ma dystrybutor.
    No chyba że to słowo używany polega na ingerencji do wewnątrz dekodera.:D
  • #5 7330980
    host21
    Poziom 10  
    Jesteś w 100% pewny że bez dowodu zakupu mogę oddać dekoder do serwisu ? Umowę miałem podpisaną na samą kartę gdyż miałem starszy dekoder.
  • #6 7331074
    dzac4
    Poziom 36  
    To się pisze co i jak.
    A dekoderów nie kupuje się na straganie!
    Jak już to nie takie badziewie co kupiłeś.:D
    Teraz zostaje ci bujać się z tym co masz.
  • REKLAMA
  • #7 7331092
    host21
    Poziom 10  
    Super dziękuję ci za rzeczową odpowiedź "dzac4"... Oby więcej takich ludzi na forach...
  • REKLAMA
  • #8 7331170
    dzac4
    Poziom 36  
    host21 napisał:
    Super dziękuję ci za rzeczową odpowiedź "dzac4"... Oby więcej takich ludzi na forach...

Kolego od kogo kupiłeś temu reklamuj on ma dokumenty na oddanie do cyfry.
    Proste jak drut.
    I naucz się że taki rzeczy się nie kupuje o potem płaczą tak jak ty.:D
    A po drugie to jest sprawa oprogramowania które dostępne jest w C+.
    Do innych dekoderów w necie.:D
  • #9 7331190
    host21
    Poziom 10  
    Cytat:
    Proste jak drut.
    I naucz się że taki rzeczy się nie kupuje o potem płaczą tak jak ty.Very Happy

Ja absolutnie nie płacze. Chce się tylko dowiedzieć czy jest jakieś lekarstwo na tą przypadłość. Jeśli nie ma to poprostu zmienię sobie dekoder i tyle. Kupiłem bardzo okazyjnie.

Jedyne nad czym ubolewam to sposób w jaki ludzi odnoszą się do siebie na forach...
  • #10 7331204
    matzg
    Poziom 35  
    Ocena: 358
    Witam, nawet nie wiemy jaki to dekoder... ,Był sprawdzany pod inną instalacją antenową? Czy usterka występuje na wszystkich kanałach?
    Pozdr.
  • #11 7331214
    dzac4
    Poziom 36  
    host21 napisał:
    Cytat:
    Proste jak drut.
    I naucz się że taki rzeczy się nie kupuje o potem płaczą tak jak ty.Very Happy

Ja absolutnie nie płacze. Chce się tylko dowiedzieć czy jest jakieś lekarstwo na tą przypadłość. Jeśli nie ma to poprostu zmienię sobie dekoder i tyle. Kupiłem bardzo okazyjnie.

Jedyne nad czym ubolewam to sposób w jaki ludzi odnoszą się do siebie na forach...

To kup sobie nowy, tylko nie okazyjnie bo te okazje za dużo cię wyniosą.
    A co do sprzętu jeżeli dekoder jest danego operatora to po co w niego ingerować jak jest w użyczeniu.
    Błędem jest kupować takie dekodery jak to się ma w przypadku dekoderów polsatu.
  • #12 7331580
    kajron
    Poziom 29  
    Ocena: 159
    Zaczął bym od elementów instalacji konwerter kabel jeśli stary kabel może istnieć taki objaw iż tworzy się pewna pojemność powodując podobną usterkę przejście przez menu powoduje zazwyczaj chwilowy zanik napięcia na lnb dlatego się rozładowuje pojemność i przez pewien czas jest ok nie będę sie upierał że akurat tak jest w tym przypadku choć kilka razy spotkałem sie z takim czymś , zobacz na początek na innej instalacji

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z dekoderem HD Cyfra+, który przerywa obraz podczas oglądania. Po wejściu do menu i przejściu przez opcje obraz wraca do normy, ale problem powraca. Użytkownicy sugerują różne rozwiązania, w tym wymianę sprzętu u dystrybutora, sprawdzenie instalacji antenowej oraz elementów takich jak konwerter i kabel. Istnieje również dyskusja na temat możliwości oddania dekodera do serwisu bez dowodu zakupu oraz oprogramowania dostępnego dla dekoderów Cyfra+. Użytkownik wyraża chęć znalezienia rozwiązania bez oddawania dekodera do serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA