logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch WFL 1200 - jak wyjąć grzałkę po odłączeniu kabli?

krzysztof0 30 Lis 2009 18:13 5406 4
REKLAMA
  • #1 7328272
    krzysztof0
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Witam ,

właśnie wróciłem z pracy i żonka znalazła mi robotę :-).
    Okazuje się że podczas grzania wody wywala mi różnicowka. Stawiam na grzałkę , ale za chiny nie wiem jak mam się do niej dostać , ma może ktoś schemat lub obrazki jak tam dojść ?. Bedę wdzięczny za pomoc.

Dodano po 58 [minuty]:

ok ,

sciągnąłem przednią pokrywę . jest grzałka ,. odłączyłem kable , ale jak wyjąć grzałkę?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7328835
    krzysztof0
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    ok , grzałkę mam przed sobą jest zamontowana w jakimś plastikowym czymś , co okala bęben. Odpiąłem kable dwa + jakiś do sterowania i ochronny , potem tam gdzie był ochroinny odkręciułem nakrętkę z takiej śruby , i co dalej? , bo grzałka ani drgnie
  • REKLAMA
  • #4 7328866
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3235
    Wepchnij tą śrubę co została po odkręceniu nakrętki i ciągnij grzałkę do siebie.
  • #5 7331982
    przemas32-77
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    po odkręceniu tej śruby musisz wcisnąć ją do śroka i dopiero wtedy delikatnie podważając uszczelkę małym śrubowkrętem wyjąć grzałkę. Spodziewaj się jakiejś skarpetki albo bielizny pod grzałką ( podważyło ją do góry i ocierała o bęben i w końcowym efekcie dochodzi do zwarcia )
    Będziesz zmuszony do zakupienia nowej grzałki (przerabiałem taki przypadek u siebie i to dwókrotnie)
    POZDRAWIAM.
REKLAMA