logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Urządenie Do Ustawiania Poziomu Sygnału Anteny SAT

03 Gru 2009 08:11 10325 2
  • #1 7339068
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #2 7340187
    35mario1
    Poziom 26  
    Ocena: 87
    Tak naprawdę, zwykły wskaźnik (SAT FINDER) jest w stanie pomóc w precyzyjnym ustawieniu czaszy. Doświadczenie pomaga też określić na jakiego satelitę aktualnie najechaliśmy. Jedyny mankament to fakt, że jako wskaźnik nie pokazuje nam faktycznego poziomu sygnału a jedynie jego zmiany, ale i tak w końcu możemy zobaczyć te wartości na ekranie TV wygenerowane przez tuner SAT. Określenie poziomu sygnału jest ważne w szczególności w sytuacji: wątpliwej jakości konwertera, zdeformowanej czaszy lub wątpliwego miejsca montażu anteny (przeszkody przed anteną). Zaleta wskaźnika to możliwość zdiagnozowania parametrów (ciągłości) kabla i wejścia antenowego (konkretnie napięcia i sygnałów sterujących jakie na nim powinny być). Ceny najtańszych wskaźników które można już traktować jak miernik posiadających identyfikację satelity oscylują powyżej 650zł.
  • #3 7372024
    ferguson6600
    Poziom 21  
    Ocena: 200
    Widziałem na allegro taki miernik z identyfikacją satelity za 249zł,jeśli dobrze pamiętam to miał jeszcze wzmocniony brzęczyk,poszukaj na allegro może trafisz, ja widziałem go z miesiąc temu.
REKLAMA