logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Charczenie głośników 4 Ohm 40W - wina głośników czy Sound Blaster 128 Live?

gReaT 04 Lip 2004 21:53 834 3
REKLAMA
  • #1 726187
    gReaT
    Poziom 17  
    Ocena: 46
    Problem z głosnikami
    Impedance 4 Om
    Power (P.M.P.O) 40 Watts
    RMS 4 Watts
    i od połowy zaczynają charczeć
    co sprawie takie charczenie głsoniki ch** czy karta dzwiekowa nie wyrabia ??
    Karte mam Sound Blaster 128 Live
  • REKLAMA
  • #2 726217
    Mamut
    Poziom 19  
    Ocena: 48
    Karta nie ma nic do tego. To głośniki kiepskie, a zresztą nie oczekuj że wszystkie głośniki od zera na max nie charczą. Z tego co zrozumiałem są to jakieś no-name. Jak chcesz lepszy dźwięk to polecam Creative'a :D
  • REKLAMA
  • #3 726320
    greku69
    Poziom 20  
    Ocena: 16
    nic z tym nie zrobisz jak rozbierzesz takie glosniczki to wsrodku nic nie znajdziesz poprostu wzmacniacz na jakims scalaku i jakies tam glosniki i jak to ma grac
    osobiscie uzywam pieca gitarowego podpietego do PC-ta i robi jak nic jest niestety mono ale pracuje na d wzmakiem bo stereo by sie przydalo,zawsze uwazalem ze glosniczki do PC sa go..o warte :D
    pozdrawiam
  • #4 726569
    Alberto86
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Masz kiepskie głośniki. Ja mam taką samą kartę (SB 128 PCI). Moja ma wbudowany wzm. mocy z którego 'zasilam' 2 głośniki GD10 16/5 4ohm i nawet na fulu nie charczą (a to tylko zwykłe głośniki eliptyczne od starego gramofonu). Kiedyś próbowałem współpracy z wieżą Pioneera i z aktywnymi kolumnami do PC Active 85 i nie było żadnych pierdów. Nie martw się kartą ale głośnikami ;)
REKLAMA