logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak oglądać Cyfrowy Polsat na dwóch TV z jednego pakietu?

cinek605 05 Gru 2009 17:59 5984 9
REKLAMA
  • #1 7348842
    cinek605
    Poziom 10  
    Witam
    Sprawa taka jak w temacie, Jak i czy jest to w ogóle możliwe żeby z jednego pakietu CP np Pakiet familijny można było oglądać kanały jednocześnie na dwóch telewizorach, i co ewentualnie trzeba by dokupić
    Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 7348874
    ansat
    Poziom 25  
    Ocena: 68
    To nowa oferta POLSATU i dotyczy nowych abonentów.
  • #3 7348921
    cinek605
    Poziom 10  
    ja jestem nowym abonentem;] to znaczy jeszcze wogóle nie jestem ale mam zamiar zostać, interesuje mnie taka opcja ale na stronie polsatu nic nie moge znaleść. no chyba że poleasz coś innego. A jak to sie wogóle podłącza i czy są jakieś problemy z tym ?
  • REKLAMA
  • #4 7349210
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    cinek605 napisał:
    ja jestem nowym abonentem;] to znaczy jeszcze wogóle nie jestem ale mam zamiar zostać, interesuje mnie taka opcja ale na stronie polsatu nic nie moge znaleść. no chyba że poleasz coś innego. A jak to sie wogóle podłącza i czy są jakieś problemy z tym ?

Umowa na 29 m-cy pakiet Familijny do tego dostaniesz drugi dekoder na okres 12 m-cy w pakiecie minimax.
    To się nazywa multiroom w POLSACIE:D
  • #5 7349813
    Doominus
    Poziom 34  
    Ocena: 390
    Da radę zrobić to samodzielnie.
    Pomijam rozbudowę instalacji antenowej o nowy konwerter i kable.

Jeśli maja być to 2 tv to dwa nowe dekodery z systemem linuks koszt od 400-500zł w górę(za jeden) :D
    Usług odczytu kluczy parujących z dekodera polsatu ok 300zł.
    Pi razy oko koszt około 1300-1400zł
  • REKLAMA
  • #6 7350118
    grzesiulek5
    Poziom 22  
    Ocena: 41
    dzac4 napisał:
    cinek605 napisał:

Umowa na 29 m-cy pakiet Familijny do tego dostaniesz drugi dekoder na okres 12 m-cy w pakiecie minimax.
    To się nazywa multiroom w POLSACIE:D
    Opcja występuje w przypadku minimum familii plus HBO.
  • REKLAMA
  • #7 7351371
    cinek605
    Poziom 10  
    OK, a jak to wygląda w przypadku cyfry+? widziałem ostatnio reklame multiroom'a. M ktoś z Was już to? I czy są jakieś problemy z korzystaniem ?
  • #8 7352436
    kajron
    Poziom 29  
    Ocena: 159
    Cytat:
    OK, a jak to wygląda w przypadku cyfry+? widziałem ostatnio reklame multiroom'a. M ktoś z Was już to? I czy są jakieś problemy z korzystaniem ?
    w wypadku c+ starcza ci aktywna karta i dzielisz spliterem na ile chcesz kart klijenckich zależnie od splitera karty abonęckie w czytniki dekoderów i po temacie
  • #9 7352866
    sheriff1
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Hej,

Nie ma co 'straszyć' kosztami podziału we własnym zakresie, gdyż te znacząco spadły.
    I tak dla przykładu:

-wyciągnięcie box key z popularnych samsungów 305 to około 80 pln (ceny usługi z pewnego serwisu aukcyjnego :D

~300pln za klon DM500 np.Linbox 5588,wkładsz do niego kartę PC i robi to za serwer.

-po sieci LAN możesz rozdzielić, stosując inne tunerki rodziny linbox z LANem (tańsze) jako klientów za około 200 pln /sztuka.

W sumie, to koszt takiego 'multiroomu' jest około 500 pln (dodatkowo, zostaje Ci tuner do jakiegoś innego wykorzystania np. dla babci TV Trwam).
  • #10 7354658
    KIEROWCA_VW
    Poziom 35  
    Ocena: 675
    sheriff1 napisał:
    Hej,

Nie ma co 'straszyć' kosztami podziału we własnym zakresie, gdyż te znacząco spadły.
    I tak dla przykładu:

-wyciągnięcie box key z popularnych samsungów 305 to około 80 pln (ceny usługi z pewnego serwisu aukcyjnego :D

~300pln za klon DM500 np.Linbox 5588,wkładsz do niego kartę PC i robi to za serwer.

-po sieci LAN możesz rozdzielić, stosując inne tunerki rodziny linbox z LANem (tańsze) jako klientów za około 200 pln /sztuka.

W sumie, to koszt takiego 'multiroomu' jest około 500 pln (dodatkowo, zostaje Ci tuner do jakiegoś innego wykorzystania np. dla babci TV Trwam).

Kolega tak robił, czy słyszał tylko o tym?

Podsumowanie tematu

✨ Aby oglądać kanały Cyfrowego Polsatu na dwóch telewizorach z jednego pakietu, można skorzystać z opcji multiroom, która jest dostępna w pakiecie Familijnym. Nowi abonenci mogą otrzymać drugi dekoder na 12 miesięcy w ramach umowy na 29 miesięcy. Alternatywnie, można samodzielnie zainstalować system, co wiąże się z dodatkowymi kosztami, takimi jak zakup nowych dekoderów (koszt od 400-500 zł za jeden) oraz usług związanych z odczytem kluczy parujących. Koszt całkowity może wynieść około 1300-1400 zł. W przypadku Cyfry+ wystarczy aktywna karta i podział sygnału za pomocą splitera.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA