logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak samodzielnie wyczyścić gaźnik w pile Stihl MS 170?

kubuss9 05 Gru 2009 20:19 19039 7
REKLAMA
  • #1 7349519
    kubuss9
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Mam do Ciebie prośbę Rycho T, bo udzielasz dużo porad i też może mi poradzisz. Mam piłę Stihl Ms 170 i mam często problem z gaźnikiem bo często się zapycha a każde czyszczenie w serwisie kosztuje. Podobno jest to proste ale nie bardzo wiem jak wyczyścić te dysze i jak się do tego zabrać. Może udzieliłbyś mi porady i może jakieś schematy. Z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7350898
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 7351173
    kubuss9
    Poziom 10  
    Dzięki, miałem do czynienia z gaźnikami silników dwusuwowych i dobrze mi szlo. Masz jakieś specjalne wrażenia bo ja się trochę boję do tego zabrać? Pomożesz mi.
  • Pomocny post
    #4 7351293
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 7351374
    kubuss9
    Poziom 10  
    Czy filtr paliwa można zastosować jakiś lepszy albo z jakiejś innej piły :?::!:
  • Pomocny post
    #6 7351401
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 7353273
    kubuss9
    Poziom 10  
    Problem z tym gaźnikiem wydaje mi się trochę nie normalny.Roczna piła i7 czyśczeń gaźnika???Jaka może być podstawowa przyczyna tak praktycznie?Bo coś raczej nie jest tak
  • Pomocny post
    #8 7353301
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o sposób samodzielnego czyszczenia gaźnika w pile Stihl MS 170, która często się zapycha. Odpowiedzi sugerują, że gaźniki Stihl są trudne do czyszczenia, a skuteczne może być użycie myjki ultradźwiękowej. Zaleca się demontaż gaźnika, przedmuchiwanie go sprężonym powietrzem oraz dokładne czyszczenie sitka i iglicy zaworu dopływowego. Istotne jest również utrzymanie sprawnego filtra paliwa, który można wymyć zamiast wymieniać. Użytkownicy zauważają, że częste problemy z gaźnikiem mogą wynikać z brudnego filtra lub niewłaściwej pracy silnika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA