logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stihl MS 170 - jak zlokalizować i wyregulować śruby L i H w gaźniku?

DYLUBDG 07 Cze 2011 22:48 30732 9
REKLAMA
  • #1 9587964
    DYLUBDG
    Poziom 10  
    Ocena: 19
    Witam jestem posiadaczem Takiego stihla i nie chce wkręca się na obroty próbowałem juz dosłownie wszystkiego.Mam pytanie co to jest. Odpala normalnie gdy daje gazu robi buuuu i gaśnie gdy wolniej dodaje gazu to wkręca się na obroty ale nie na pełne. Sprawdzałem filtr powietrza niby dobrze. Słyszałem że są dwie śrubki do regulacji obrotów niskich (l) i wysokich (h) nie wiem gdzie one są. Z boku gaźnika mam te literki, ale nie ma żadnych śrubek. Jedną znalazłem na 'pokrywce" filtra powietrza nie wiem od czego ona jest na początku myślałem ze za mało powietrza dostaje,l to jednak nie to wiecie co z tym zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 9588533
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9590499
    DYLUBDG
    Poziom 10  
    sprawdze ten filtr a nie wiesz gdzie taki myjki posiadają najczęsciej ? jakieś wulkanizacje albo coś ? zwykłą sprężarką nic nie da ?
  • REKLAMA
  • #4 9590724
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 9591326
    DYLUBDG
    Poziom 10  
    Dobra ok a te sitko gdzie jest ? Tam pod dolotem powietrza ?
  • #7 9593264
    DYLUBDG
    Poziom 10  
    ok będę uważał
  • #8 9713454
    DYLUBDG
    Poziom 10  
    Znowu to samo już nic nie pomaga jak ma ma byc otwarta przepustnica na maxa ? i z czego można zrobic filtr powietrza ? z filcu czy co to jest ?
  • #9 11360829
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 11360846
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6357
    - Oddać do serwisu,
    - kupić nowy gaźnik,
    i kupić nową piłę.
    Przecież powyżej zostało napisane - ale jeśli ktoś nie potrafi wyczyścić gaźnika, to cóż. Zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający piłę Stihl MS 170 zgłasza problem z obrotami silnika, który nie wkręca się na pełne obroty. Po sprawdzeniu filtra powietrza, użytkownik pyta o regulację śrub L (niskie obroty) i H (wysokie obroty) w gaźniku, jednak otrzymuje informację, że w tym modelu gaźnik nie ma tych śrub, a obroty są ustawiane za pomocą dysz wewnętrznych. Zaleca się czyszczenie gaźnika, a w przypadku trudności, skorzystanie z myjki ultradźwiękowej. Użytkownicy podkreślają również znaczenie ostrożności przy dmuchaniu sprężonym powietrzem, aby nie uszkodzić sitka w gaźniku. W przypadku braku poprawy, sugerowane są opcje oddania piły do serwisu lub zakupu nowego gaźnika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA