logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy komputer może powodować zanik prądu w gniazdkach w domku?

smiechu24 06 Gru 2009 19:30 1947 5
REKLAMA
  • #1 7353777
    smiechu24
    Poziom 2  
    Witam
    Mam mianowicie taki problem wczoraj z zona i dzieckiem oglądaliśmy film a dokładnie bajkę.Bajka była włączona przez komputer do tv.Po jakiś pięciu minutach zgasło światło
    i znikną prąd w gniazdkach.Dodam że w pozostałych pomieszczeniach jest światło jak i prąd w gniazdkach.Wiec podłączyłem komputer do gniazda w łazience i wszystko było w porządku dopóki elektrownia nie wyłączyła prądu i włączyła ponownie od tego momentu nie mam także prądu w tym gniazdku.Następnie musiałem wyjechać na parę godzin
    po czym wróciłem i sprawdziłem gniazdko kontrolka w łazience i się okazało ze jest w niej prąd wiec postanowiłem podłączyć z powrotem komputer , który się tylko na chwile włączył i znowu nie ma prądu w gniazdku. Dodam że mieszkam w domku jednorodzinnym już trochę leciwym.Czy może być to wina komputera?:cry:
  • REKLAMA
  • #2 7353871
    pitnit
    Poziom 15  
    Ocena: 50
    Na początek sprawdź zabezpieczenie nadpradowe czy nie zadziałało. W obwodzie gniazd w łazience możesz mieć zamontowany wyłącznik róznicowopradowy może on zadziałał, (komputer może ma dużą upływność).
  • REKLAMA
  • #3 7353971
    smiechu24
    Poziom 2  
    pitnit napisał:
    Na początek sprawdź zabezpieczenie nadpradowe czy nie zadziałało. W obwodzie gniazd w łazience możesz mieć zamontowany wyłącznik róznicowopradowy może on zadziałał, (komputer może ma dużą upływność).

No dobrze ale czy możne być to wina komputera lub przedłużacza.
    Jutro mam jechać po elektryka mieszkam na wsi wiec muszę czekać a prądu i światła nadal nie mam w dużym pokoju.Czy może być taka ewentualność że przy puszcze jakieś zwarcie jest i dlatego nie ma w całym pomieszczeniu prądu?
    Przepraszam za takie pytania ale w sprawie instalacji elektrycznej jestem laikiem a chciałbym się dowiedzieć gdzie ewentualnie elektryk ma szukać usterki .
  • REKLAMA
  • #4 7354069
    pitnit
    Poziom 15  
    Ocena: 50
    Trudno jest odpowiedzieć na tak zadane pytania. przyczyn może być wiele. Nie sposób sprawdzić cokolwiek na odległość. Kolega ma jak sam napisał niewielką wiedzę na temat elektryki lepiej oddać sprawę elektrykowi i proszę się nie martwić gdzie elektryk ma szukać usterki ( właśnie po to jest elektryk) Na dobrą sprawę niech kolega sprawdzi bezpieczniki czy są w porządku.
  • REKLAMA
  • #5 7354079
    retrofood
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4789
    Elektryk sobie poradzi. Na razie to jest gdybanie i wróżenie z fusów.
  • #6 7354107
    smiechu24
    Poziom 2  
    Wiem ze trudno udzielić tak informacji ale mimo to dziękuje.Co do bezpieczników są porządku mam jeden na dom i na pewno działa bo tak to by w innych pomieszczeniach nie było prądu.Tylko martwię się tym czy to nie może być winna komputer ale teraz mam go podłączonego do gniazda w kuchni i nic się nie dzieje .
REKLAMA