logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak prądu w mieszkaniu po włączeniu przedłużacza z komputerem i lampką

tarasiewiczkacper32 18 Gru 2024 15:20 336 4
REKLAMA
  • #1 21353587
    tarasiewiczkacper32
    Poziom 1  
    Witam, zmagam się z problemem braku prądu w mieszkaniu. Chciałem włączyć przedłużacz, do którego jest podłączony komputer, monitor i lampka. Po przełączeniu tego guzika od włączania go, zaświecił na czerwono, tak jak zawsze, gdy jest włączony, ale po sekundzie się wyłączył i w domu nie ma prądu. W innych mieszkaniach i na klatce normalnie jest prąd, wszystkie korki są włączone. Proszę o szybką pomoc (przepraszam, że używam nieprofesjonalnych słów, ale nie jestem elektrykiem).
    AI: Czy możesz podać model i typ przedłużacza, którego używasz?
    Niestety nie ma na sobie podanego
    AI: Czy próbowałeś zresetować przedłużacz lub sprawdzić, czy ma przycisk resetowania?
    Niestety nie wiem, jak to zrobić, ale po odłączeniu go z gniazdka dalej nie ma prądu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21353594
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4632
    Przecież masz gdzieś w domu bezpieczniki, a na klatce tez jez bezpiecznik przedlicznikowy. Sprawdziłeś je? Wyłącz przedłużacz, bo być może on spowodował zwarcie i dopiero włącz bezpiecznik.
  • REKLAMA
  • #4 21353642
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2241
    tarasiewiczkacper32 napisał:
    wszystkie korki są włączone

Jeżeli bezpieczniki w domu są OK, to wybił przy liczniku, jeżeli masz tam dostęp to sprawdź, jeżeli nie ma dostępu to dzwoń do zarządcy budynku.
  • #5 21353688
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3709
    Skoro prąd zanikł nie w momencie włączenia, tylko chwilę później, to niekoniecznie bezpiecznik. Mogło się upalić coś na łączeniu. Daj zdjęcie tych bezpieczników.
REKLAMA