logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf mk3 1.9 TDI - brak czujnika F-96 i przekaźnika dogrzewania kolektora

rafaus 11 Gru 2009 21:17 1563 4
REKLAMA
  • #1 7376172
    rafaus
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam, dzisiaj byłem w lokalnym warsztacie i troche sie wyjaśniło..Okazało się, że mój golfik ma załozoną instalacje z silnika 1z i to z tych wcześniejszych wersji.
    Błąd 00528-czujnik cisnienia atmosferycznego F-96, nie znajduje sie w ECU, jak podejrzewałem a gdzies w okolicy pedału gazu i jest to oddzielny czujnik, u mnie wisi sama kostka, czyli po prostu brak tego czujnika stąd komputer krzyczy błąd!, szukałem w Etce, w internecie, nigdzie nie moge namierzyć numeru tego czujnika, może ktoś zna numer orginału, albo numer zastepnika, bede bardzo wdzieczny.
    Drugi błąd 01242-stopnie końcowe w sterowniku to podobno przez brak przekaźnika do dogrzewania kolektora wodnego, troche enigmatycznie to brzmi dla mnie, może ktoś z Was wiecej bedzie wiedział na ten temat, prosze o rozwiniecie tematu i podpowiedz. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 7376221
    romoo
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 1377
    A jakie ma sterowanie turbiny?
    Co masz teraz za silnik?
    Rurka dochodzi do sterownika?
  • REKLAMA
  • #3 7376336
    rafaus
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Według rocznika to 1.9tdi 90kw AHU, od turbiny do ECU weżyk faktycznie idzie, ale instalacja to jakas maniana..:cry:
  • REKLAMA
  • #4 7376399
    carrot
    Moderator Samochody
    Ocena: 3585
    Czujnika ciśnienia atmosferycznego w życiu nie widziałem w tych autach na zewnątrz edc, zawsze był wlutowany w płytkę
REKLAMA