logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes W210 E220 2002 - Jak zdiagnozować niedziałający spryskiwacz?

grochu102 18 Gru 2009 08:13 4781 6
REKLAMA
  • #1 7403988
    grochu102
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam, nie wiem od czego zacząć, gdzie najpiewr szukać usterki związanej z niedziałającym spryskiwaczem. Wycieraczki działają. Proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich Grochu.

Mercedes Benz, W210, E220 kombi - 2002r,
  • REKLAMA
  • #2 7404001
    Mari@@@n
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    Może sprawdź najpierw czy dochodzi napięcie do pompki spryskiwacza oczywiście po jego załączeniu. Jeśli tak to prawdopodobnie uszkodzona jest pompka a jeśli nie to trzeba dalej szukać w układzie.
  • REKLAMA
  • #3 7404009
    grochu102
    Poziom 10  
    Tak też zrobę na początek. Dziękuję za podpowiedź. Za jakąś godzinkę wychodzę i dlatego potrzebuję jak najwięcej informacji co mogę zrobić i co sprawdzić. Może to jakiś bezpiecznik?
  • #4 7404018
    dolar24
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam!
    A ja tak na początek proponuję sprawdzić czy czasami nie mamy wlanego letniego płynu do zbiornika
  • REKLAMA
  • #5 7404043
    grochu102
    Poziom 10  
    wychodzę z domu, ale kompa biorę ze sobą i podłączę w garażu (pod wiatą). dziękuję za porady i proszę o jeszcze. Wszystko co pisaliście zaraz sprawdzę. Pozdrawiam

Dodano po 1 [godziny] 22 [minuty]:

nie wiem czy dobrze zrobiłem ale podłączyłem żaróweczkę pod wyczkę spryskiwacza i po wciśnięciu spryskiwania żarówka nie świeci ... (co dalej sprawdzać? czy jechać od razu do jakiegoś elektryka?)nie mam miernika więc czy dobrze zrobiłem?
  • REKLAMA
  • #6 7407381
    autkom

Poziom 17  
    Ocena: 104
    Od razu star diagnoza :)
    Konto firmowe:
    Autkom-serwis
    Szosa Baranowicka 83, Białystok-Grabówka, 15-523 | Tel.: 506-XXX-XXX (Pokaż)
  • #7 7421784
    grochu102
    Poziom 10  
    Ufff, okazało się, że to tylko był bezpiecznik.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich i życzę Wesołych Świąt oraz szampńskiej zabawy sylwestrowej.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z niedziałającym spryskiwaczem w Mercedesie W210 E220 z 2002 roku, podczas gdy wycieraczki funkcjonują poprawnie. W odpowiedziach zasugerowano kilka kroków diagnostycznych, w tym sprawdzenie napięcia do pompki spryskiwacza oraz ewentualne uszkodzenie bezpiecznika. Użytkownik podłączył żarówkę do wyłącznika spryskiwacza, co potwierdziło brak napięcia. Ostatecznie okazało się, że problemem był uszkodzony bezpiecznik, co zostało rozwiązane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA