logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Call of Duty 5 World at War i błąd directx przy ład. map

noogi13 19 Gru 2009 21:17 4513 6
REKLAMA
  • #1 7411065
    noogi13
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich. Mam pewien problem. Otóż to przy ładowaniu takich misji jak np. ''Twarde Lądowanie'' lub ''Upadek'' ładuję się mapa przez chwilę, a potem wywala mnie na pulpit i wyskakuje coś takiego:
    Błąd Directx
    Directx napotkał nieodwracalny błąd.Zapoznaj się z zawartością pliku readme aby odszukać możliwe rozwiązania. To samo mam w niektórych mapach na grze wieloosobowej ,a powiem że coraz więcej map pada ofiarom tego błędu wcześniej nie działały tylko 3 a teraz 6 nie działa

W readme nic takiego nie pisze. Mam zainstalowane najnowsze sterowniki i directx'a
    Co zrobić? Proszę o pomoc
    Temat jest związany z grą ''Call of Duty 5 World at War''
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 7415398
    noogi13
    Poziom 10  
    Microsoft Windows XP Home Edition, Microsoft Corporation
  • REKLAMA
  • #4 7416739
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1079
    noogi13 - informacja o OS-ie to również nr SP (1/2/3), który jest dołożony.
    Nadto warto ją, gdyby sugestia, którą DriverMSG podał, nie wystarczyła rozszerzyć o model karty graficznej i wersję sterowników do niej.
    W podglądzie zdarzeń też można - pewnie w sekcji Aplikacja, choć i do System zajrzeć warto - sprawdzić czy nie ma jakichś błędów z grą związanych.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #5 7416994
    noogi13
    Poziom 10  
    A czy ten błąd nie ma nic wspólnego z wideo?
    ale jest też powód bo czasami na tych misjach które działają to sie trochę wideo zacina,a inaczej jest w tych misjach które nie działają to trochę się ładuje a potem od razu sie zawiesi i dopiero ten błąd. Ma to coś wspólnego napewno z wideo

a tak wogóle ten błąd jest tylko w multiplayer,lecz jak mówiłem misje mi sie zacinają
  • #6 7496635
    noogi13
    Poziom 10  
    Zobaczymy,za niedługo będe miał nowego kompa to pewnie już będzie działać bo wszystko jest na nim najnowsze
  • REKLAMA
  • #7 7497203
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    noogi13 napisał:
    za niedługo będe miał nowego kompa to pewnie już będzie działać bo wszystko jest na nim najnowsze

Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z grą "Call of Duty 5 World at War", polegający na występowaniu błędu DirectX podczas ładowania misji, co skutkuje wywaleniem na pulpit. Błąd ten pojawia się w różnych misjach, zarówno w trybie jednoosobowym, jak i wieloosobowym. Użytkownik zainstalował najnowsze sterowniki oraz DirectX, ale nie znalazł rozwiązania w pliku readme. W odpowiedziach zasugerowano zainstalowanie DirectX z płyty instalacyjnej oraz podanie dodatkowych informacji o systemie operacyjnym i modelu karty graficznej. Użytkownik zauważył, że problem może być związany z wydajnością wideo, a także planuje zakup nowego komputera, co może rozwiązać problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA