logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przerzucenie telefonu stacjonarnego drogą radiową

tomaszek_77 25 Gru 2009 14:35 2130 6
REKLAMA
  • #1 7434001
    tomaszek_77
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam

Potrzebuję "przerzucić" drogą radiową telefon (tpsa) z jednego budynku do drugiego oddalonego o 200m. Chodzi o rozmowy i fax. Gdzie szukać informacji, może mi ktoś podpowie? I czy to w ogóle jest opłacalne?

Pozdrawiam
    Tomek
  • REKLAMA
  • #2 7438954
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1000
    Zbierałem kiedyś informacje nt podobnego zlecenia, niestety nie doszło do jego realizacji, jednak udalo mi się poszukać sprzęt realizujący takie połaczenie. Głównym zadaniem było przerzucenie LAN-u ale przy okazji miał takie analogowo-cyfrowo-analogowe połączenie.
    Poszukaj sam ,a jaknie znajdziesz przy okazji przeglądania archiwum postaram się odtworzyć korespondencję z tego okresu.
    Pozdr.J.
  • REKLAMA
  • #3 7439055
    Rzuuf
    Poziom 43  
    Ocena: 1700
    TPSA oferuje łącza radiowe - spytaj u nich.
    "Samoróbki" i "chińszczyzna" nie mają homologacji, wiec ich używanie nie jest legalne. W razie jakichś zakłóceń TPSA się na Ciebie wypnie, bo nie biorą odpowiedzialności za sprzęt, który nie przeszedł przez nich.
  • REKLAMA
  • #4 7439151
    sp6
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    A przedłuż kabel na słupach albo po dachu.
  • REKLAMA
  • #5 7440050
    lukashb
    Poziom 39  
    Ocena: 415
    Chyba w Polsce niema takiego miejsca gdzie Centertel nie dociera, mowa o rodzimym NMT450i który to powoli ewoluuje w CDMA 450, nie udolnie, ale jakoś :) napewno to by Cię zadowoliło. Nawet internet się łączy po modemie co prawda z przesyłem jak po GPRSie sie zawsze coś :). Pozdrawiam
  • #6 7440625
    EBC41
    Poziom 28  
    Ocena: 124
    z tego co ja wiem to NMT dawno temu został już wyłączony na rzecz CDMA
  • #7 7440977
    sq6ade
    Poziom 40  
    Ocena: 285
    EBC41 napisał:
    z tego co ja wiem to NMT dawno temu został już wyłączony na rzecz CDMA

Z przeprowadzonego przed chwilą nasłuchu -> BTSy brzęczą swoim FSK nadal.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat przerzucenia telefonu stacjonarnego TPSA drogą radiową między dwoma budynkami oddalonymi o 200 m, z zamiarem prowadzenia rozmów i faksowania. Odpowiedzi sugerują, aby skontaktować się z TPSA w celu uzyskania informacji o dostępnych łączach radiowych, ponieważ użycie niehomologowanego sprzętu może być nielegalne i wiązać się z brakiem odpowiedzialności ze strony operatora. Alternatywnie, proponowane jest przedłużenie kabla na słupach lub po dachu. Wspomniano również o technologii NMT450i, która ewoluuje w CDMA 450, jednak zauważono, że NMT zostało wyłączone na rzecz CDMA.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA