logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson DSR 7001 - brak kanałów HBO i Hallmark na Cyfra+ Hotbird 13E

jmarx 27 Gru 2009 14:56 3128 8
REKLAMA
  • #1 7441954
    jmarx
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam,
    Posiadam Cyfre+ i problem z Fergusonem DSR 7001. Ustawiłem na tym tunerze sygnał na Hotbird 13E. Po wykonaniu wyszukiwania automatycznego pojawiły mi się kanały cyfry min. działają mi wszystkie Canal+ oraz inne kanały cyfry. Problem jednak pojawia się w tym że nie potrafi znaleźć on kanałów HBO (ustawiam czestotliwosc zgodnie z tym co podaje cyfra dla hbo czyli: 10719 V 27500) lecz niestety nie ptorafi ich wyszukać tzn. wyszukuje programy ale bez hbo, tak samo np. Hallmark - znajduje ten program ale pisze ze jest niedostępny. Jeżeli podłącze fergusona AF-7318uci to wszysktie kanały mam więc ustawienie anteny jest prawidłowe.
    Bardzo proszę o pomoc co może być nie tak z tym fergusonem czyżby on nie łapał jakiś częstotliwości, ferguson został kupiony od innego użytkownika, może coś trzeba w nim odpowiednio ustawić lub jest uszkodzony ale to dziwne bo inne kanały idą bardzo ładnie.
    Uprzejmie prosze o jakąs porade.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 7442040
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 227
    Przywróć ustawienia fabryczne i wtedy zobaczysz.
    Nie piszesz jakie ma oprogramowanie.
  • REKLAMA
  • #3 7442071
    jmarx
    Poziom 10  
    Nie ma opcji przywroc ustawienia fabryczne bo tez tewgo szukalem. Nie wiem jakie ma oprogramowanie pewnie pierwsze oryginalne. Wyglądać więc to może że wina będzie oprogramowania i koniecznie bedzie jego wgranie. Moze jest jakis sposob aby przywrocic ustawienia fabryczne w inny sposob niż zmiana oprogramowania, może coś jest w nim źle ustawione?
  • REKLAMA
  • #4 7442538
    dzac4
    Poziom 36  
    Naciśnij czerwony klawisz to dostaniesz oświecenia.
  • REKLAMA
  • #5 7443342
    jmarx
    Poziom 10  
    Oświecenie to nie ta epoka. No nic czeski film, chcialem sprobowac to naprawic bez wgrywania nowego oprogramowania. W kazdym razie dzieki za jakakolwiek pomoc :(
  • #6 7443350
    dzac4
    Poziom 36  
    jmarx napisał:
    Oświecenie to nie ta epoka. No nic czeski film, chcialem sprobowac to naprawic bez wgrywania nowego oprogramowania. W kazdym razie dzieki za jakakolwiek pomoc :(

Włącz menu i kod 193702486.
    Zobacz co będzie.
    W menu nie ma info?
    Napisał byś jaka wersja?
    Albo jakie logo po włączeniu na ekranie.
    Wgraj RC7 i aktualną listę.
  • #7 7446493
    kajron
    Poziom 29  
    Ocena: 159
    Cytat:
    Włącz menu i kod 193702486.
    zastanawiam sie co ma do wyszukiwania programów ?
    Co do wgrania softu i listy jak najbardziej ,czy wyszukuje ci jakichkolwiek kanały na tych niskich częstotliwościach
  • #8 7451188
    dzac4
    Poziom 36  
    [quote="kajron"]
    Cytat:
    zastanawiam sie co ma do wyszukiwania programów ?

Przecież nie pisze że ma wyszukać kanały tylko odczytać wersję softu.:D
    I tak bez obrazy pisownia. :wink:
  • #9 7452803
    kajron
    Poziom 29  
    Ocena: 159
    dzac4 sorki za niedoczytanie można powiedzieć poszło mi na oczka

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z tunerem Ferguson DSR 7001, który nie znajduje kanałów HBO i Hallmark na satelicie Hotbird 13E, mimo że inne kanały działają poprawnie. Po automatycznym wyszukiwaniu tuner nie wykrywa tych kanałów, mimo że ustawienia anteny są prawidłowe, co potwierdza działanie innego tunera (Ferguson AF-7318uci). Użytkownik rozważa możliwość uszkodzenia tunera lub konieczność aktualizacji oprogramowania, ponieważ nie ma opcji przywrócenia ustawień fabrycznych. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, w tym wgranie nowego oprogramowania oraz sprawdzenie wersji oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA