logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę zalogować się do Naszej Klasy na Windows 7 - strona znika po kliknięciu

lostcosmonaut 27 Gru 2009 22:02 6943 14
REKLAMA
  • #1 7444279
    lostcosmonaut
    Poziom 10  
    Mam maly problem z zalogowaniem sie do naszej klasy a mianowicie gdy pojawia sie strona glówna i wpisuje haslo lub korzystam z z tego ze jest zapisane w systemie, po nacisnieciu "zaloguj" wszystko znika i a w lewym rogu pojawia sie "done". mam zainstalowanego win7 i zapamietane haslo do naszej klasy (nie wiem czy to cos znaczy - bo znajoma ktora nie ma zapamietanego hasla moze bez problemu uzwac nk), nigdy wczesniej nie mialem takie problemu i wydje sie ze pojawil sie z nikad?:(
    z gory dziekuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #3 7444669
    lostcosmonaut
    Poziom 10  
    Jak kazales tak zrobilem ale nadal nic sie nie pojawia po zalogowaniu probowalem natomiast zologowac na nasza klase przez internet telefoniczny i wszystko dziala jak trzebawic to zdecydownie
    sprobowalem takze logowanie przez ie zamiast firefoxa ale niestety nic z tego
  • REKLAMA
  • #4 7445994
    Zontag
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    To zastosuj tak dal testu połączenie ssl, ponadto będziesz miał pewność że nikt z LAN -u nie podsłucha tak łatwo Twojego loginu i hasła, bo zwykłe logowanie to po prostu proszenie się o przzechwycenie dostępu do swojego konta (nawiasem mówiąc dziwi mnie ignorowanie podstawowych zasad bezpieczeństwa przez niektórych internautów i to w dobie kiedy to dane osobowe są "towarem")
    Napisz co z tego wyszło, a ewentualnie powiedz z jakiej przeglądarki korzystasz - może zainstaluj inną i sprawdź.
  • #5 7449026
    zeroekran
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Też tak kiedyś miałem, włączyłem sobie filtrowanie plików cookie na routerze i się dziwiłem, że nie mogę się nigdzie zalogować. Zobacz, czy na inne strony możesz się normalnie logować z tego komputera.
  • #6 7449939
    lostcosmonaut
    Poziom 10  
    na inne strony bez problemu a nie wiem jak zrobic test ssl? jali mozna to prosze o wskazowki!
  • #8 7451690
    lostcosmonaut
    Poziom 10  
    wszystkie inne strony na ktorych musze sie logowac, zaczynajac od fantasy football a konczac na bankowosci internetowej dzialaja za wyjatkiem naszej klasy, i to tez tylko moje konto bo znajoma zalogowala sie bez najmnieszego problemu na moim komputerze ja natomiast nie mam takiego problemu na innych koputerach
    wiec problem dotyczy tylko logowania na moje konto na moim komputerze:(
  • REKLAMA
  • #9 7451751
    Zontag
    Poziom 13  
    https://ssl.nasza-klasa.pl/login
    Masz tutaj link do stronki z użyciem ssl
    Pisałem o zainstalowaniu innej przeglądarki - spróbuj i jeszcze jak łączysz się z internetem - może używasz proxy ?
  • REKLAMA
  • #10 7451801
    lostcosmonaut
    Poziom 10  
    nadal nic
    probowalem przez opere oraz internet explorer i nic
    probowalem link z ssl i niestety nic z tego nie wyszlo nadal w narozniku pojawia sie "done" a na ekranie nic

Dodano po 5 [minuty]:

sprawdzilem w ustawieniach firefoxa mam ustawione - no proxy
  • #11 7453228
    GladiroR
    Poziom 26  
    Ocena: 35
    A skąd masz internet? Może jakiś serwer proxy transparentny coś skopał?
  • Pomocny post
    #12 7457388
    Zontag
    Poziom 13  
    No to może jest tak że serwer DNS nie tłumaczy tej nazwy prawidłowo.
    Wpisz sobie w pasku adresu 195.93.178.6
    albo w takiej postaci http://195.93.178.6
    A jak nie to sprawdź ostatecznie czy to aby nie wina OS nie wiem jakiego tam sobie używasz.
    Proponuje darmowy system operacyjny LINUX w wersji LIVE, nie wiem czy to coś Ci mówi
    Ale opiszę może krótko - przynjmniej na razie -
    1. Ściągnij sobie jakąś wersję LIVE - cokolwiek (ja korzystam z Fedora Core, ale to może być UBUNTU czy Rescue CD - ostatnie dsitro jest dość pomocne w razie padu systemu bo posiada narzędzia do dzielenia i partycjonowania dysku, można też skopiować sobie dzięki niemu dane na inny dysk czy inną maszynę; pobraćmożna stąd: http://users.ugent.be/~bpuype/cgi-bin/fetch.pl?dl=wget/wget.exe
    Niestety nie posiada spolszczenia, ale dasz radę.
    2. Jak już na coś się zdecydujesz to wypal płytę z obrazu nie zaś utwórz płytę z danyi - to jest ISTOTNE !
    3. Ustaw w BIOS-ie bootowanie jako pierwszy napęd CD
    4. Startujesz system z owej płyty LIVE konfigurujesz sobie sieć (IP, Maska, Brama, DNS)
    i testujesz przeglądarką jak stronki działają (uwaga może brakować wtyczek Java czy Flash)
    ale dla naszego testu nie jest to przecież istotne.

Nie bój się tego eksperymentu gdyż niczego na swój dysk nie instalujesz ! Za to jednoznacznie będziemy wiedzieli gdzie jest pies pogrzebany - czyli czy to wina sieci jako takiej czy Twojego OS i jego ustawień ( przeglądarka czy firewall).
    P.S. może przekonasz się do innego OS na codzień ;-)
  • #13 7780355
    aga8620
    Poziom 1  
    Witam.Ja mam podobny problem.Sprobowała podpowiedzi z tym adresem ssl i stronka mi sie uruchomiła ale po chwili tzn.zmianie zakladki na stronie znow bylo to samo bo nie bylo juz ssl w adresie.W jaki sposob mam to naprawic skoro problem tkwi w tym ssl a nie mam pojęcia co to oznacza.Z gory dzięki za pomoc
  • #14 7784386
    LWD11
    Poziom 31  
    Ocena: 485
    witam, u mnie to samo. od kilku dni nie mogę się zalogować na nk. Mam komputer stacjonarny os xp, podłączony po kablu do d-linka, bezprzewodowo podłączony jest laptop z Vistą na pokładzie, internet ciagne z neii. Podobno problem kwi w modernizacji nk, pozmieniane są adresy DNS. Ma ktoś pomsył na rozwiązanie problemu?
  • #15 13297670
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z logowaniem do serwisu Nasza Klasa na systemie Windows 7, gdzie po wpisaniu hasła strona znika, a w lewym rogu pojawia się komunikat "done". Inni użytkownicy logują się bez problemu, co sugeruje, że problem dotyczy tylko konta użytkownika na jego komputerze. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym oczyszczenie cache przeglądarki, sprawdzenie ustawień proxy, testowanie połączenia SSL oraz użycie innej przeglądarki. Użytkownik próbował logować się przez różne przeglądarki (Firefox, Internet Explorer, Opera) oraz korzystał z linku SSL, ale problem nadal występuje. Dodatkowo, inny użytkownik zgłosił podobny problem związany z komunikatem o ograniczeniach aktywności na portalu, co może sugerować problemy techniczne po stronie serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA