logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot TV Sharp zakłóca działanie dekodera HD Echostar DSB-7200 - co zrobić?

darekdudek1 30 Gru 2009 20:14 4360 6
REKLAMA
  • #1 7460386
    darekdudek1
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam. Problem dotyczy dekodera HD

Dekoder HD Echostar DSB-7200

oraz jego współpracy z telewizorami firmy SHARP. Pilot telewizora działa na tych samych kodach co pilot dekodera. W rezultacie wszelkie użycie pilota telewizora powoduje efekt na dekoderze - zmiana kanałów itp dziwne zachowania.

Pewnie nie jestem pierwszy ale jak się z tym uporać?
    Problem nie dotyczy modelu echostar dekodera bez HD.

Czy coś można z tym zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 7461704
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    Nie używać pilota od TV lub wymienić dekoder na inny.
  • REKLAMA
  • #3 7462385
    darekdudek1
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Chętnie bym wymienił ale Polsat ma tylko Echostary z tego co wiem. Echostar to wydaje się monopolista i dywersant w jednym.
  • REKLAMA
  • #4 7463163
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 7677603
    mac-k
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Właśnie przeczytałem Twój problem, niestety u mnie to samo.Dzwoniłem do polsatu poradzili żeby zmienić miejsce dekodera ale to bez sensu.Zapytanie czy może da coś się z tym zrobić.Są ponoć kody które zmieniają częstotliwości pracy pilotów tylko trzeba to wyszukać jeszcze nie wiem jak.Jak coś znajde dam znać:|
  • #6 7678171
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 717
    Pewnie jak można by zmienić kody pilotów to było by to opisane w instrukcji tv albo dekodera trzeba poczytać. Jak w instrukcji nic nie ma to raczej nic się nie poradzi bo z reguły trzeba przełączyć pilot i urządzenie na inny zestaw kodów.
  • #7 7682424
    mac-k
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    To jest dramat sprzęt takiej klasy i do d....y. Miałem wcześniej echostara i z sharpem było ok. Najlepsze w tym jest to że pilot od starego dekodera działa również nowy dekoder a pilot od tv nie działał na tamten dekoder to jest dziwne-pomocy. Kiedyś słyszałem o tych kodach do programowania pilotów ale tego w instrukcji nie podają a w necie nie mogę tego wyszukać.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy zgłaszają problem z dekoderem HD Echostar DSB-7200, który współpracuje z telewizorami marki SHARP. Pilot telewizora działa na tych samych kodach co pilot dekodera, co prowadzi do niepożądanych interakcji, takich jak zmiana kanałów. Proponowane rozwiązania obejmują oddalenie dekodera od telewizora, co może wymagać dłuższego kabla, oraz poszukiwanie informacji o możliwościach zmiany kodów pilotów, co nie jest jednak opisane w instrukcjach. Użytkownicy zauważają, że wcześniejsze modele dekoderów Echostar nie miały tego problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA