logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

które gogle noktowizyjne są lepsze

marcinek20000 01 Sty 2010 23:17 3078 4
REKLAMA
  • #1 7470057
    marcinek20000
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, które gogle lepiej kupić?. Taką zabawkę będę potrzebował do patrzenia w całkowitej ciemności na dość dużym terenie, ale będę obserwował obiekty mniej więcej o rozmiarach 25 cm x 25 cm x 70 cm wys, zależało bym mi żebym patrzył dwoma oczami bo noktowizory na jedno oko podobno są dziadoskie a na taki za 2 tyś mnie nie stać. Wie ktoś jakiej jakości jest obraz z takich zabawkek?. Myślałem nad opcja nr 1 zabawkowe gogle przez które parzy się obydwoma oczami (okulary) -

http://allegro.pl/item865546722_jak_noktowizor_night_goggles_super_zabawka.html

albo -

http://www.allegro.pl/item856249682_24h_noktowizor_gogle_noktowizyjne_eye_clops_zb.html

nie jestem pewny czy w tych goglach patrzy się na oświetlony podczerwienią obraz 2 oczami czy tylko jendnym?

Jest możliwość podkręcenia tych gogli okolarów?
  • REKLAMA
  • #2 7470145
    SilentMan
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    To chyba lepszym rozwiązaniem w tej kwocie byłby reflektor emitujący snop podczerwieni, i kamera z monitorkiem która ma możliwość nagrywania nocnego w podczerwieni.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 7471477
    globus
    Poziom 24  
    Ocena: 103
    Podzielam zdanie przdmówcy, te pierwsze to totalna pomyłka, o drugich nic niestety nie moge powiedzieć. Za te kasę możesz kupić conajwyżej używane gogle wojskowe typu PNV (tzw noktowizor kierowcy) lub podobne 1szej generacji. Cóż, są cięzkie, na małe odległosci do 3m raczej się kiepsko nadają ale mając oświetlacz widzisz w nich wszystko co jesteś w stanie oświetlić. Oczywiście nie zapominaj, że to 1 ceneracja i w zupełnej ciemności w nich też jes ciemno ale za jakieś 100-150zł + kilka zł na diody poczerwone do oświetlacza możesz mieć ciekawy zestaw.
REKLAMA