logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TGR 2/32 trafo głośnikoe radiowęzła-potrzebny opis

rafallogi 13 Lip 2004 11:14 3079 2
REKLAMA
  • #1 740142
    rafallogi
    Poziom 17  
    Ocena: 59
    Witam,
    poszukuję opisu odczepów tych trafo pracujących w zespołach głośnikowych radiowęzła 100V, może być kolorami lub wg. numerów- spotkałem się z tymi wariantami a producenci to Zatra i Telto, ale niestety nie ma tam opsu wyprowadzeń.
    A problem konkretnie polega na tym, że głośnik cichutko gra nawet w pozycji wyłączonej potencjometru. Znacznie ciszej (czyli lepiej) jest na Zatrze. Podejrzewam izolacje uzwojeń. Co ciekawsze głośnik (zespół głosnikowy ) gra nawet na jednym przewodzie?????? Nie znam się na tym, może wzmacniacz się wzbudził,albo co ???!!!
    Proszę o pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 740201
    SPiotr
    Poziom 23  
    Ocena: 61
    Jeżeli głośnik gra u Ciebie tylko na jednym przewodzie to nic nie mogę Ci pomóc.Moja wiedza tak daleko nie sięga.A tak naprawdę to posprawdzaj jeszcze raz poprawność połączeń.
  • #3 759892
    Vault Dweller
    Poziom 29  
    Ocena: 43
    Ja mam TGRr2-33-66, może jest podobny... Jest na linię 30V. Opiszę je od strony wyprowadzeń... Zaciski górne (złączki lutownicze)- połączone jeden przewód linii do 5,7 i drugi do 6,8. Przewody dolne- biały lewy (z lewej szczeliny) st. 1 przełącznika głośności (minimum), czerwony lewy do głośnika, niebieski środkowy st. 2, czerwony środkowy st. 3, biały środkowy st. 4, niebieski prawy st. 5, czerwony prawy st. 6 (styk wyłączony nazwałem stykiem "0", a ruchomy jest podłączony do głośnjika).
REKLAMA