logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać hasła z Outlook Express na Windows 98?

martinpl 13 Lip 2004 17:31 3176 5
REKLAMA
  • #1 740780
    martinpl
    Poziom 27  
    Ocena: 36
    moja znajoma nie moze uruchomic outlooka expressa, standardowego z IE, a ma w nim sporo poczty i hasla, ktorych nie pamieta, wyskakuje ze brakuje pliku dll, znalazlem tez plik u siebie na dysku bo mam akurat swoj dysk i skopiowalem do niej, ale nadal sie nie uruchamia i pisze ze nie moze zaladowac prawidlowego pliku dll, co robic zeby odzyskac hasla? bo poczte jakos uratuje, wyszukam po prostu pliki *.dbx w ktorych outlook przechowuje poczte i skopiuje, ale hasla...

dodam ze mam instalke win98 przy sobie i znalazlem ten plik dll w spakowany w instalce, ale po skopiowanu go do folderu outlooka w ktorym powinen sie znajdowac nadal program sie nie uruchamia
  • REKLAMA
  • #2 740798
    martinpl
    Poziom 27  
    zmieniam troche moje pytanie, poczte potrafie uratowac, ksiazke adresowa tez, a jak uratowac hasla?
    i mam jeszcze jedno pytanie, mam instalke IE5.5pl z ktorej chce przeinstalowac outlooka, ale jak uruchomie setupa to wyskakuje ze znaleziono nowsza wersje (jest zainstalowany win98 se) i instalacja zostaje przerwana, czy tylko instalka IE6.0 przeinstaluje outlooka, czy jest inny sposob?
  • REKLAMA
  • #3 740894
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 788
    Musisz zainstalować Outlooka w wersji co najmniej takiej, jaka była poprzednio. Jeżeli masz wersję 6.0, to ją zainstaluj. Nowa instalacja nałoży się na starą i odzyskasz hasła. Poza tym z hasłami nie ma takiego wielkiego problemu, bo większość można odzyskać łącząc się ze swoją skrzynką za pomocą www.
  • REKLAMA
  • #4 740899
    martinpl
    Poziom 27  
    dzieki, podniosles mnie na duchu wiadomoscia ze jak zainstaluje outlooka od nowa to nie strace niczego :) a hasel przez strone nie odzyska, bo nie potrafi sobie ich przypomniec, a na pytania pomocnicze nie potrafi odpowiedziec, zapomniala wszystkiego po prostu....
  • REKLAMA
  • #5 741313
    martinpl
    Poziom 27  
    uwazam ze temat mozna zamknac, problem rozwiazalem reinstalacja outlooka ;)
  • #6 1230595
    met
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Problem rozwiazany! ale jesli ktoś będzie miał podobny problem polecam ABF Password Recovery. Nie wiem jak jest w prłnej wersji, ale w wersji 15 dniowej mozna podejrzeć 3 pierwsze znaki z hasła + długość jego długość. więc jeżeli jest problem w w przypomnieniu sobie którą dziewczyne wpisałem jako hasło :wink: lub inną nazwę to można sobie przyomnieć, jeżeli chodzi o hasła w stylu "aF#Brt4J9" no to już lipa(dlatego tego typu są lepsze). Ja właśnie sobie założyłem hasło i włosy rwałem z klaty bo zapomniałem, różne hasła były testowane i po uzyciu ABf okazało się że było to "a" :sm38:
    http://www.abf-soft.com/password-recovery.shtml 8O
REKLAMA